Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentälle ei ole suoraa junayhteyttä, mutta kaksi asemaa löytyy sen lähistöltä: Manilan kevyen raideliikenteen Baclaran-asema sekä juna-asema Nichols. Niin kutsuttua keltaista kevyen raideliikenteen linjaa on ehdotettu jatkettavaksi lentokentälle.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 7 kilometriä etelään Filippiinien pääkaupungin keskustasta. Vuokra-autolla keskustasta pääsee lentokentälle South Luzon Expresswaytä pitkin. Lentokentän suunta on selkästi viitoitettu. On hyvä pitää mielessä, että Filippiinien pääkaupungissa on usein todella ruuhkaista.

Useita busseja kulkee lentokentältä eri paikkoihin Manilassa. Osa busseista pysähtyy kaikissa terminaaleissa, muut ainoastaan 3-terminaalissa. Niin kutsutulla Jeepneyllä pääsee myös lentokentältä kaupunkiin sekä kevyen raideliikenteen Baclaran-asemalle (ks. kohta Juna).

Autonvuokraus Manilan lentokentällä

Manilan Ninoy Aquinon lentokentällä on useita autovuokraamoja. Kansainväliset yritykset Alamo, Avis, Budget, Europcar ja Hertz, mutta myös vähemmän tunnettuja autovuokraamoja kuten Nissan Rent-a-Car, Pacific Blue ja Sunshine. Yritysten palvelutiskit löytyvät tuloaulasta.

Taksi

Manilan lentokentällä matkustajia lähestyy ihmisiä, jotka etsivät asiakkaita 'takseihinsa'. Suosittelemme olla välittämättä heidän tarjouksista. On parempi kulkea virallisella taksilla, jonka voi varata lippukioskista. Matka Manilan keskustaan maksaa noin 200 pesoa ja kestää 30 minuutista yli tuntiin riippuen liikenneruuhkista.

Pysäköinti lentokentällä

Kolmella ulkomaanterminaalilla on kattamattomat pysäköintialueet. Hinta on kiinteä 35 pesoa, riippumatta siitä kuinka pitkäksi ajaksi auto pysäköidään. Yöksi pysäköinti maksaa 50 pesoa per yö, mutta turvallisuussyistä siitä on ensin ilmoitettava vartioille. Uuden 3-terminaalin lähellä on parkkihalli. Lisätietoa pysäköinnistä Manilan lentokentällä puhelinnumerosta +63(0)2 877 1109, alanumero 748.