Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Airport Express Line -metrolinjalla pääsee nopeasti Pekingin keskustaan. Metro lähtee 3-terminaalista ja kulkee 2-terminaalin kautta Sanyuanqiaon ja Dongzhimenin asemille Kiinan pääkaupungissa. Matka kestää vain 20 minuuttia.

Auto ja bussi

Pekingin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee 32 kilometriä koilliseen kaupungin keskustasta. Lentokentälle pääsee helposti; esimerkiksi vuokra-autolla sinne on jopa neljä tietä. Airport Expresswaytä kolmos kehätieltä pääsee terminaaleihin 1 ja 2, toista Airport Expresswaytä viitos kehätieltä pääsee 3-terminaaliin, tai sitten on vielä pohjoinen ja eteläinen Airport Line -tievaihtoehdot. Kaikki nämä tiet ovat maksullisia.

Pekingin kansainväliseltä lentokentältä on loistavat bussiyhteydet kaupungin eri kohteisiin kuten Xidaniin, Fangzhuangin juna-asemalle, Zhongguancuniin, ja Nanyuanin lentokentälle (China United Airlines -yhtiön kotimaanlennoille). Busseihin liittyen voi soittaa numeroon +86(0)10 6459 4375/6.

Autonvuokraus Pekingin Capital kansainvälisellä lentokentällä

Seuraavat Kiinalaiset ja kansainväliset autovokraamot löytyvät 2-terminaalin tuloaulasta: Avis, Top One, China Auto Rental ja Shouqi. 3-terminaalissa on vain yksi autovuokraamo - Hertz.

Huom. Kansainvälinen ajokortti ei käy Kiinassa. Autoa saa ajaa vain kiinalaisella ajokortilla. Ulkomaalaisille on saatavilla väliaikaisia ajokortteja, ja autovuokraamo voi avustaa asian kanssa.

Taksi

Pekingin kansainvälisellä lentokentällä on paljon takseja (puh: +86(0)10 6455 8892). Lähtöhinta on 10 RMB:tä kolmelle ensimmäiselle kilometrille; sen jälkeen hinta on 2 RMB:tä per kilometri. Jos taksimatka on pidempi kuin 15 kilometriä (mikä toteutuu aina, jos menee Pekingiin), hintaan lisätään 50% kattamaan kuskin paluumatka.

Pysäköinti lentokentällä

Suurin osa kansainvälisistä matkustajista saapuu ja lähtee 3-terminaalista. P3-parkkihalli on lähellä terminaalia (puh: +86(0)10 6453 2046) ja sinne mahtuu 3 400 autoa. Ensimmäisen puoli tuntia on ilmainen ja sen jälkeinen puoli tuntia maksaa 6 RMB:tä, jonka jälkeen hinta on 5 RMB:tä per 30 minuuttia. Päivätaksa on 80 RMB:tä.