Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Kaksi maanalaista linjaa yhdistää lentokentän Shanghain kaupunkiin. Metrolinja 10 pysähtyy terminaaleissa 1 ja 2, kun linja 2:lla on asema vain uudessa 2-terminaalissa.

Auto ja bussi

Shanghai Hongqiaon lentokenttä sijaitsee 13 kilometriä lounaaseen kaupungin keskustasta. Lentokentälle pääsee helposti vuokra-autolla. Shanghain sisimmäinen kehätie (Yan’an Xilu moottoritie) kulkee lentokentän vierestä. Tieviitoitus on selkeää, ei ainostaan kiinaksi mutta myös englanniksi. Pudongin lentokentälle pääsee helposti ulommaista kehätietä (matkaan lentokenttien välillä tulee varata 30-40 minuuttia).

Lentokentältä lähtee useita busseja eri paikkoihin Shanghaissa. Bussi 925 kulkee People's Squarelle, bussi 938 Pudong Yangjiaduun, bussi 806 Zhongshan South Yi Roadille, bussi 807 Shanghain West Railway Stationille, ja bussi 941 Shanghain keskusrautatieasemalle. Bussit saattavat olla erittäin täynnä, eikä matkalaukuille jää paljoa tilaa. Lisäksi pitkänmatkan busseja on Suzhouhun, Nan Jingiin ja Hongzhouhun. Lisätietoa bussiyhteyksistä saa puhelimitse numerosta: +86(0)21 6834 6912.

Suurilla hotelleilla on omat shuttle-yhteydet Shanghai Hongqiaon lentokentän välillä.

Autonvuokraus Shanghai Hongqiaon lentokentällä

Shanghai Hongqiaon lentokentällä on seitsemän autovuokraamoa: Advantage, Alamo, Budget, Discount, Dollar, Hertz ja National. Niiden palvelutiskit löytyy tuloaulasta.

Taksi

Takseja on tuloaulan edessä. Kaikissa on mittari, mutta on hyvä varmistaa, että kuski laittaa sen päälle. Matka Shanghain keskustaan kestää 30-40 minuuttia (ruuhka-ajan ulkopuolella). Taksijonot on järjestetty matkakohteen mukaan, joten kannattaa tarkistaa, että jonottaa oikeassa paikassa. Matkakohteet on myös merkitty englanniksi.

Pysäköinti lentokentällä

Kummankin terminaalin edessä on laaja parkkialue. Niissä on paikkoja lyhyt- ja pitkäaikaiseen pysäköintiin. Pitkäaikaiset paikat ovat tietenkin pidemmällä terminaalista kuin lyhytaikaiset.