Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Shenzhenin lentokentälle ei ole junayhteyttä.

Auto ja bussi

Shenzhenin lentokenttä sijaitsee 32 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta. Vuokra-autolla lentokentälle pääsee montaa tietä: Guang-Shenin moottoritietä, Jihen moottoritietä sekä valtatie 107:n kautta. Nämä tiet yhdistävät lentokentän esimerkiksi Hongkongiin, Macaoon, Guangzhouhun ja Dongguaniin. Moottoritieverkosto lentokentän ympärillä voi olla sekava, koska kaikkia kylttejä ei myöskään ole merkitty englanniksi.

Puolen tunnin välein busseja lähtee Hongkongiin ja Shenzheniin. On myös useita minibusseja, jotka kulkevat lentokentältä Shenzheniin.

Lisäksi Hongkongiin on lauttayhteys. TurboJET-yhtiön pikalautat lähtevät Fuyongin laiturilta. Ilmainen shuttle-bussi kulkee lentokentän terminaalilta kyseiselle laiturille.

Autonvuokraus Shenzhenin lentokentällä

Tuloaulasta löytyy paikallisten kiinalaisten autovuokraamojen sekä Avisin palvelutiskit.

Taksi

Takseja on tuloaulan edessä. Shenzhenin ohella ne kuljettavat matkustajia eri kohteisiin kuten esimerkiksi Hongkongiin tai Dongguaniin. On hyvä varmistaa, että kuski kytkee mittarin päälle, tai vaihtoehtoisesti sopia selkeä hinta etukäteen.

Pysäköinti lentokentällä

A-terminaalin vieressä on laaja pysäköintialue ja B-terminaalin läheltä löytyy iso parkkihalli. Ensimmäiset 15 minuuttia ovat ilmaiset, sen jälkeen pysäköinti maksaa 10 yuania ensimmäiseltä tunnilta ja sitten 2 yuania per tunti (korkeintaan 50 yuania per päivä). Lisätietoa puhelimitse numerosta +86(0)755 2751 9786 (A-terminaalin pysäköinnistä) tai +86(0)755 2751 9739 (terminaali B).