Autonvuokraus Malesia

Autonvuokraus Malesia

Yleistä tietoa ja säännöt

Malesiassa ajokortin saa 18-vuotiaana. Auto vuokraamiseen vaaditaan kuitenkin vähintään 23 vuoden ikä ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Malesiassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Kansainvälinen ajokortti ei ole pakollinen mutta suositeltava. Kansainvälisella ajokortilla välttää monet mahdolliset ongelmat.

Autolla ajaminen on useissa paikoissa rankkasateiden jälkeen vaarallista; jopa taksi veloittaa matkasta sateiden jälkeen enemmän (riski nostaa hintaa). Lisäksi kuljettajien tulee lukea kirjoittamattomia liikennesääntöjä: poliisit esimerkiksi heiluttavat käsiään tilanteessa kun moottoripyörä haluaa ohittaa auton. Huomioi eleet ja viittomiset, sillä ne saattavat olla elintärkeitä.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: suljetuilla (ja maksullisilla) teillä 110km/h, yleisillä teillä 70-90km/h. kaupunkialueella nopeusrajoitus on 60km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Malesiassa

Länsi- ja Itä-Malesian välillä lainehtii Etelä-Kiinan meri. Mahdolliset autoretket riippuvat lähtökaupungista. Suosittu retki on ajaa pohjoisesta etelään (tai päinvastoin). Etäisyys on noin 1 000 kilometriä mutta alhainen asukastiheys tekee matkasta odotettua helpomman.

Luonnollisesti kaupunkialueet ovat vilkasliikenteisempiä, mutta kaupunkien läpi ajaminen on myös mukavaa. Tiet korjataan nopeasti rankkasateiden jälkeen ja teiden varsilta löytyy riittävästi huoltoasemia sekä yöpymispaikkoja.

Johor Bahrusta ajaa Pulau Pinangiin (esimerkiksi) muutamassa päivässä. Kuala Lumpuriin lentäminen helpottaa huomattavasti; olet puolivälissä matkaa.

Autonvuokraus Maleasiassa

Auton vuokraaminen on helppoa Kuala Lumpurin kansainvälisellä lentoasemalla. Kaikki tunnetuimmat autovuokraamot löytyvät tältä lentokentältä. Voit käyttää esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluita: Avis, Hertz, Thrifty ja National.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.