Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Kota Kinabalun lentokentälle ei ole junayhteyttä. Lähin juna-asema, Sabahin osavaltion rautatie, sijaitsee kaksi kilometriä 1-terminaalista pohjoiseen.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 8 kilometriä kaakkoon Kota Kinabalun keskustasta. Kaupungista lentokentälle pääsee vuokra-autolla Jalan Lintas -tietä (A1) ja sitten Jalan Kepayan -tietä pitkin, joka kulkee terminaalin suuntaisesti. Lentokentälle on selkeät kyltit.

Bussilinjat 17 ja 19 eivät pysähdy terminaalilla mutta parkkipaikan takana olevalla tiellä (Jalan Kepayan) kyllä. Nämä bussit kulkevat kerran tunnissa. On helpompaa mennä minibussilla keskustaan.

Autonvuokraus Kota Kinabalun lentokentällä

Autonvuokraus-tiskit löytyy 1-terminaalin tuloaulasta. Kota Kinabalun lentokentällä on neljä autovuokraamoa, yksi kansainvälinen yritys (Hertz) ja kolme paikallista palveluntarjoajaa: Borneo Trails, KK Leisure Tour ja KMT. Palvelutiskejä on myös 2-terminaalissa mutta ainoastaan paikallisilta autovuokraamoilta.

Taksi

Taksit ovat ainoita julkisia kulkuneuvoja Kota Kinabalun lentokentältä kaupungin keskustaan. Taksilipun voi ostaa kojusta tuloaulan ulkopuolelta (perustaksa 30 ringgittiä). Halutessaan voi olla välittämättä lippukojusta ja kävellä terminaalin vastapäiselle tielle. Siellä on edullisempaa pysäyttää taksi. Hinnasta tulee kuitenkin sopia etukäteen.

Pysäköinti lentokentällä

Terminaalin ulkopuolella on lyhyt- ja pitkäaikaispysäköintialueet.