Autonvuokraus Thaimaa

Autonvuokraus Thaimaa

Yleistä tietoa ja säännöt

Thaimaassa ajokortin saa 18-vuotiaana mutta auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 23 vuoden ikä. Thaimaassa on vasemmanpuolinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: maanteillä 90km/h-120km/h ja kaupungissa 60km/h. Huomioi, että Thaimaassa nopeusrajoituksia ja turvavöiden käyttöä valvotaan tiukasti. Toukokuusta 2008 lähtien matkapuhelimen käyttö ajon aikana on ehdottomasti kiellettyä.

Ajovalojen vilkuttaminen ei ole merkki halusta ohittaa vaan se tarkoittaa sananmukaisesti 'pois tieltä'! Ole tarkkana kun vilkutat ajovaloja, sillä eleet ovat Thaimaassa tärkeitä ja autot saattavat vaihtaa kaistaa nopeasti. Varo moottoripyöräilijöitä (joita on paljon Thaimaassa) kun avaat auton oven. 

Kansainvälinen ajokortti on suositeltava mutta ei kuitenkaan pakollinen. 

Vuokra-autolla ajaminen Thaimaassa

Thaimaan tieverkosto kattaa yli 200 000 km. Chiang Mai ja Bangkok eivät sijaitse lähellä toisiaan, mutta 2-3 päivän pituinen matka on varmasti mielenkiintoinen. Kaupunkien välinen etäisyys on 695 km, ja matkan keskivälillä ajoreitti kulkee entisen Sukhothain kuningaskunnan (ja Sukhothain kaupungin) kautta. Tähän kauniita temppeleitä täynnä olevaan kaupunkiin ajaa Chiang Maista ja Bangkokista päivässä.

Bangkokista pääsee autolla myös Kanchanaburin maakuntaan, josta löytyy kuuluisa Kwaijoki. Kanchanaburi sijaitsee 130 km Bangkokista länteen. Bangkokin lähellä sijaitsevat rannat ovat vierailun arvoisia. Bangsanin ja Pattayan rannoille pääsee autolla. Kuuluisalle Hua Hinin rannalle ajaa Bangkokista neljässä tunnissa. Hua Hiniä pidetään yhtenä Thaimaan kauniimmista rannoista. 

Autonvuokraus Thaimaassa

Bangkok Suvarnabhumin lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja. Voit käyttää esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluita: Argus, Avis, Budget ja Sixt. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.