Autonvuokraus Turkki

Autonvuokraus Turkki

Yleistä tietoa ja säännöt

Turkissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (joskus 23 vuotta, saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti (osa autovuokraamoista vaatii vain yhden vuoden). Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Nuorilla kuljettajilla saattaa olla vaikeuksia myös kalliimpien autojen tai pakettiautojen vuokraamisessa.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, maanteillä 90km/h ja moottoriteillä 120km/h. Turvavöiden käyttö on pakollista, lastenistuimet ei.

Turkkilaiset tiet ovat hyväkuntoisia ja suosittuihin paikkoihin pääsee autolla helposti. Turkissa on oikeanpuolinen liikenne. Odottamattomat maatalousajoneuvot tai eläimet saattavat aiheuttaa vaaratilanteita. Huoltoasemia on harvassa, joten muista tankata säännöllisin väliajoin.

Vuokra-autolla ajaminen Turkissa

Antalya ja Istanbul ovat maan suosituimpia turistikohteita. Ensimmäinen on rantakaupunki ja jälkimmäinen kulttuurikaupunki. Antalyan lentoasemalle saapuvat suuntaavat usein suoraan rannalle. Suurin osa rannoista sijaitsee erittäin lähellä lentoasemaa. Antalyan ja Istanbulin välinen etäisyys on melkoinen; 700 kilometriä on pitkä matka ajaa yhdessä päivässä.

Antalya-Ankara on 540 kilometrin pituinen matka. Matkan varrella kannattaa pysähtyä Konyan kaupungissa. Konyasta löytyy viehättävä, luostarissa sijaitseva Mevlanan museo. Antalyasta voi tehdä kahden päivän retken Ankaraan.

Istabulista voi tehdä täysin erilaisia retkiä: Marmarameren rannalle pääsee helposti. Myös autoretkeä Ankaraan suositellaan. Istabulin ja Ankaran välinen etäisyys on 441 kilometriä. Matkan varrella voi yöpyä Eskisehirin kaupungissa. Tämä kaupunki sijaitsee teollisuusalueella, joten siellä pysähtyvien ei kannata odottaa suurta kulttuurielämystä. 

Autonvuokraus Turkissa

Sekä Antalyan että Istanbulin lentoasemalta löytyy useita autovuokraamoja. Voit valita esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluista: Avis, Budget, Hertz sekä Sixt (Antalyan lentoasema) ja Airport Tours, Avis, Budget, Hertz, National, Sixt ja Ülger (Istanbulin lentoasema).

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.