Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Kairon lentokentälle ei vielä ole junayhteyttä, mutta maanalaista linjaa ollaan rakentamassa Mohandesinin asemalle (Gizassa) vuodeksi 2012.

Auto ja bussi

Kairon kansainvälinen lentokenttä sijaitsee 22 kilometriä Egyptin pääkaupungista koilliseen. Vielä vähän aikaa sitten infrastruktuuri oli täysin puutteellinen, mutta uuden maksullisen tien avaamisen jälkeen tilanne on parantunut merkittävästi. Lentokentälle pääsee helposti vuokra-autolla Kairon kehätietä. Lentokentän suunta on selkeästi viitoitettu.

Useita busseja kulkee lentokentältä Egyptin pääkaupunkiin. Turisteille shuttle-bussi on helpoin vaihtoehto. Kyseinen bussi ajaa Heliopolisiin, Nasr Cityyn, Kairon keskustaan, Gizaan, Mohandesiniin, Zamalekiin, Maadiin ja pyramideille. 1- ja 3-terminaalien tuloauloista voi ostaa bussilipun (puh: +20(0)2 2265 3938).

Autonvuokraus Kairon lentokentällä

Auton voi vuokrata 1- ja 3-terminaalien tuloauloista. Kairon lentokentällä on kuusi autovuokraamoa: Avis, Budget, Europcar, J Car, Hertz ja Thrifty. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Tuloaulan edessä odottaa paljon takseja, mutta kuskeja tulee jo terminaalissa vastaan luvaten 'good price' hyvää hintaa. Vaikka hinta saattaa joskus ollakin hyvä, kannattaa ensin ottaa itse selvää päivitetyistä taksoista. Egyptiläiseltä kanssamatkustajalta voi esimerkiksi tiedustella asiasta. Taksin voi myös varata etukäteen verkossa Cairo Taxi -yhtiöltä. Matka Kairon keskustaan kestää 30-60 minuuttia riippuen liikenneruuhkista.

Pysäköinti lentokentällä

1- ja 3-terminaalien ulkopuolella on suuret parkkialueet. Tunti maksaa 5 Egyptin puntaa. 2-terminaalin lähellä on myös parkkihalli.