Autonvuokraus Etelä-Afrikka

Autonvuokraus Etelä-Afrikka

Yleistä tietoa ja säännöt

Etelä-Afrikassa ajokortin voi ajaa 18 vuotta täyttänyt henkilö. Monet autovuokraamot vaativat kuitenkin vähintään 25 vuoden iän (23 vuotta ja kahden vuoden ajokokemuksen). Etelä-Afrikassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja etäisyydet ilmoitetaan kilometreissä.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 120km/h ja kaupunkialueilla 60km/h. Kansainvälisen ajokortin hankkiminen on suositeltavaa, sillä poliisi saattaa pysäytystilanteessa yrittää takavarikoida ajokortin (joskus jopa ilman syytä).

Kuten Euroopassa, matkapuhelimen käyttö ajon aikana on ehdottomasti kiellettyä. Turvavöiden käyttö on pakollista. Ilman turvavyötä ajamisesta SAKOTETAAN. Tiet Etelä-Afrikassa ovat hyväkuntoisia, mutta nelivetoisen auton vuokraaminen on silti suositeltavaa. Yöaikaan ajavien tulee varoa teitä ylittäviä eläimiä, varsinkin antilooppeja. Kiinnitä huomiota varoituskyltteihin.

Vuokra-autolla ajaminen Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikka on suuri maa, joten suurempien kaupunkien väliset etäisyydet ovat myös pitkiä. Johannesburgin ja Durbanin välinen etäisyys on 566 kilometriä. Pidempiin ajomatkoihin kannattaa usein varata muutama päivä. Etelä-Afrikassa on mahdollista tehdä useita erilaisia retkiä. Mahdolliset retket riippuvat kuitenkin aloituspisteestä sekä matkan varrella tehtävistä päätöksistä.

Matka Johannesburgista Krugerin luonnonpuistoon kestää kuusi tuntia, joten matkaan kannattaa lähteä aikaisin aamulla. Kapkaupungista matkan aloittavien retkivaihtoehdot ovat erilaiset. Kapkaupungista voi ajaa esimerkiksi Hout Baylle, Simon's Baylle, False Baylle tai Hyväntoivonniemen luonnonsuojelualueelle.

Durbanista pääsee autolla helposti muille Etelä-Afrikan alueille sekä Lesothon kuningaskuntaan (maa on kokonaan Etelä-Afrikan ympäröimä).

Autonvuokraus Etelä-Afrikassa

Kapkaupungin, Johannesburgin ja Durbanin lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamoita. Voit käyttää esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluita: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Imperial.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.