Autonvuokraus Marokko

Autonvuokraus Marokko

Yleistä tietoa ja säännöt

Marokossa on erinomainen tieverkosto, jonka yhteispituus on noin 60 000 kilometriä. Etäisyydet on ilmoitettu kilometreissä, ja tiekyltit ovat sekä ranskaksi että arabiaksi. Marokossa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 23 vuoden ikä ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti (saattaa vaihdella autovuokraamojen mukaan). Osa autovuokraamoista vaatii kansainvälisen ajokortin.

Nopeusrajoitus on taajama-alueella 30km/h, mutta vain harvat noudattavat sitä. Marokossa vallitsee erilaiset tieliikenteen säännöt eikä liikennesääntöjä noudateta useissa kaupungeissa laisinkaan. Nopeusrajoitus on maanteillä ja moottoriteillä 100km/h.

Marokossa on oikeanpuolinen liikenne, ja turvavöiden käyttö on pakollista. Lasten tulee istua takapenkillä.

Vuokra-autolla ajaminen Marokossa

Laajan tieverkoston ansiosta Atlasvuorille on helppo tehdä päiväretkiä. Muista, että vuokra-autot eivät saa ylittää Marokon valtionrajaa.

Marokko on noin 1 288 km pitkä (etelästä pohjoiseen) ja noin 805 km leveä (idästä länteen). Mahdolliset päiväretket ja automatkat riippuvat lähtökaupungista, sillä Marokko on pinta-alaltaan suuri maa. Matka Tangeriin tai Ceutaan kestää yli vuorokauden mutta on sen arvoinen. Toinen mukava retkivaihtoehto on ajaa Marrakechista Casablancaan (noin 220 km) ja jatkaa seuraavana päivänä Fesiin tai Mekensiin (toiset 250 km). Tällä tavalla voi vierailla sekä Marokon turistialueella (Marrakech ja Agadir) että kulttuurialueella (Fes ja Meknes).

Autonvuokraus Marokossa

Autoa vuokrattaessa on mahdollista valita useista lentokentältä löytyvistä autovuokraamoista. Lentokentältä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar ja Hertz.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.