Autonvuokraus Namibia

Autonvuokraus Namibia

Yleistä tietoa ja säännöt

Suurin osa Namibian teistä on sorapäällysteisiä (40 000 km sorapäällysteisiä ja vain 5 000 km asfalttipäällysteisiä), mikä tekee ajamisesta hieman normaalia vaikeampaa. Suositeltava nopeusrajoitus on 80km/h, eikä sitä kannata ylittää. Monilla teillä tulee vastaan erilaisia varoituskylttejä, ja niitä kannattaa turvallisuussyistä noudattaa. Kun vastaan tulee kyltti, jossa on nuolia, vähennä nopeutta ainakin kolmasosa.

Ole erityisen varovainen rankkasateiden aikaan, sillä tiet muuttuvat kuoppaisiksi. Etuvalot ovat välttämättömät hiekkamyrskyn ja sumun aikana, joten niistä kannattaa kysyä jo autoa vuokrattaessa. Nelivetoauton vuokraaminen ei ole myöskään huono idea.

Namibiassa on vasemmanpuolinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 23 vuoden ikä ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti.

Vuokra-autolla ajaminen Namibiassa

Windhoek sijaitsee Namibian keskellä. Kaupungista pääsee helposti kaikille mielenkiintoisille alueille (autolla). Namibian tärkein satamakaupunki on Walvis Bay (Valaslahti). Kalastuksella on tärkeä rooli paikallisessa taloudessa. Lahdella näkee usein flamingoja. Walvis Bay sijaitsee 300 kilometrin ajomatkan päässä Windhoekista.

Toinen mielenkiintoinen namibialainen kaupunki on Windhoekista 450 kilometrin päässä sijaitseva Keetmanshoop. Kaupungin läheltä löytyy kalliomuodostelma, joka muistuttaa leikkivää jättiläistä. Paikkaa kutsutaan nimellä 'Giant's playground' eli jättiläisen leikkikenttä. Alueella on myös Aloe Dichotomy -puumetsä.

Etoshan kansallispuisto on yksi eteläisen Afrikan suurimmista luonnonsuojelualueista, ja se muodostuu lähinnä geologisista suolapannuista. Kansallispuistossa on paljon eläimiä; norsuja, seeproja ja leijonia. Tämä Namibian pohjoisosassa sijaitseva puisto on pinta-alaltaan melkein Alankomaiden kokoinen. Puisto sijaitsee 500 km päässä Windhoekista. Ajomatka kestää noin 6,5 tuntia.

Autonvuokraus Namibiassa

Auto kannattaa vuokrata lentokentältä. Lentokentältä löytyy muun muassa seuraavien tunnettujen autovuokraamojen toimistot: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Imperial.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.