Autonvuokraus Tunisia

Autonvuokraus Tunisia

Yleistä tietoa ja säännöt

Tunisiassa ajokortin saa 18-vuotiaana. Auton vuokraamiseen vaaditaan kuitenkin 21 vuoden ikä. Egyptin (tarkemmin Kairon) tapaan Tunisiassa vallitsee 'puolustava ajotyyli'. Turvavöiden käyttö on etupenkillä pakollista ja liikenne ajaa oikealla.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, vaikka todellisuudessa nopeudet ovat suuremmat. Valtateillä nopeusrajoitus on 110km/h (hiekkamyrskyn aikana kannattaa kuitenkin hidastaa). Aavikkoalueille ajamisesta tulee ilmoittaaa kansalliskaartiin. Esimerkiksi Saharan autiomaahan ajaminen on kiellettyä ilman kansalliskaartin lupaa.

Huomioi, että liikenneonnettomuuden sattuessa poliisilaitoksella saa odottaa kauan. Sakon maksaminen tai onnettomuudesta vastuun ottaminen ovat aikaavieviä asioita.

Vuokra-autolla ajaminen Tunisiassa

Suosittu autoretki on ajaa Tunisista Matmataan (Saharassa). Matkan pituus on 450 km ja matkan varrella voi nähdä useita Star Wars -elokuvista tuttuja maisemia. Alueelta löytyy monia perinteisiä maanalaisia "troglodyte" rakenteita, ja osa alueen hotelleista sijaitsee maan alla. 

Virkistävämpi vaihtoehto on ajaa esimerkiksi Soussen tai Mahdian rannikkokaupunkiin. Jälkimmäinen on vaikuttava satamakaupunki, josta löytyy upea kaupungin portti sekä värikkäitä kalastajaveneitä. Mahdia sijaitsee 200 km päässä Tunisista. Alueelta löytyviä rantoja pidetään Tunisian parhaimpina.

Viehattävän El Djemin ulkoilmateatterin (30 km Mahdiasta) ja kauniin Cartagen (Tunisista 10 km päässä sijaitseva vanha foinikialainen kauppakaupunki) lisäksi kannattaa vierailla myös Tozeurin ja Douzin keitailla. Karavaani- ja kameliratsastusmatkoilla voi usein kokea unenomaisen Fata Morgana -kangastuksen.

Autonvuokraus Tunisiassa

Tunis Carthagen kansainväliseltä lentoasemalta löytyy useita autovuokraamoja: Avis, Budget, Hertz ja Sixt. Lentokentältä löytyy myös pienempiä autovuokraamoja. Vuokraustilanteessa kannattaa kuitenkin tarkistaa auton kunto sekä kysyä mahdollisista lisäkuluista. 

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee samanaikaisesti tunnettujen autovuokraamojen hintoja.