Autonvuokraus Alankomaat

Autonvuokraus Alankomaat

Yleistä tietoa ja säännöt

Alankomaissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 21-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu (esimerkiksi luksusautoluokissa). Turvavöiden käyttö on pakollista sekä etu- että takapenkillä. Alankomaissa on oikeanpuolinen liikenne.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 120km/h (joillakin valtateillä 100km/h), maanteillä 80km/h ja kaupungissa 50km/h (joskus jopa vähemmän).

Vuokra-autolla ajaminen Alankomaissa

Alankomaissa on laaja tieverkosto: yli 135 000 km (julkisia teitä). Tieverkosto on yksi tiiveimmistä maailmassa. Teistä 5 012 km on valtateitä, 7 899 km maakunnan teitä ja loput 122 500 km muita teitä.

Pohjoisesta on helppo tehdä päiväretkiä maan eteläosaan. Groningeninista ajaa Rotterdamiin alle päivässä. Sama koskee Amsterdamin ja Tilburgin välistä matkaa. Alankomaiden läpi ajaa alle kolmessa tunnissa, joillakin alueilla jopa nopeammin (Alankomaat on kapea maa).

Alankomaissa on helppo järjestää autoretkiä myös maan rajojen ulkopuolelle. Amsterdamista ajaa esimerkiksi Antwerpeniin tai Brysseliin muutamassa tunnissa (matka Amsterdamista Antwerpeniin kestää 2,5 tuntia). Sama koskee myös Saksan rajaa. Amsterdamin ja Berliinin välinen etäisyys on 576 km. Bremen sijaitsee vain 274 kilometrin päässä (Amsterdamista). Saksan puolella ajamisessa on melko hyvä etu; tällä hetkellä maassa on nopeusrajoituksia vain harvassa. 

Autonvuokraus Alankomaissa

Amsterdamin, Rotterdamin ja Eindhovenin lentokentiltä löytyy useita autovuokraamoja, joiden palvelut helpottavat matkan tekemistä. Melkein jokaiselta lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee samanaikaisesti useiden paikallisten autovuokraamojen hintoja.