Autonvuokraus Belgia

Autonvuokraus Belgia

Yleistä tietoa ja säännöt

Belgiassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Belgiassa on oikeanpuolinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 90km/h, moottoriteillä 120km/h.

Belgian teillä kannattaa varoa suuria pyöräilijäjoukkoja. Vaikka useimmissa maissa se on kiellettyä, on pyöräileminen on sallittua belgialaisilla moottoriteillä. Turvavöiden käyttö on pakollista (etu- ja takapenkillä) ja matkapuhelimen käyttö on sallittua ainoastaan handsfree-laitteen kanssa.

Vuokra-autolla ajaminen Belgiassa

Belgian suurimmat kaupungit ovat Antwerpen ja Brysseli. Nämä kaupungit sijaitsevat lähellä toisiaan; etäisyys on vain noin 45 kilometriä. Antwerpen sijaitsee pohjoisessa, joten sieltä pääsee helposti autolla esimerkiksi Gentin ja Brugesin kaupunkeihin.

Myös Hollannin rajalle on lyhyt matka. Amsterdamiin ajaa Antwerpenista kahdessa tunnissa. Brysselistä voi tehdä päivämatkan esimerkiksi Liègeen. Ranskan rajalle pääsee myös vaivattomasti. Brysselistä on matkaa Pariisiin vain 261 km, joten päivämatka Ranskan pääkaupunkiin on erittäin houkutteleva vaihtoehto. 

Sekä Antwerpen että Brysseli sijaitsevat mukavasti Belgian rannikon tuntumassa. Zeebruggen ja Oostenden (tai Ostend) kaupunkeihin ajaa nopeasti. Päivämatkan tekoa rannikolle suositellaan.

Autonvuokraus Belgiassa

Antwerpenissa ja Brysselissä on Belgian tärkeimmät lentokentät. Antwerpenin lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis ja Hertz. Brysselin lentokentällä on edellä mainittujen autovuokraamojen lisäksi myös Budget, Europcar, National, Alamo ja Sixt.

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden arvostettujen autovuokraamojen hintoja.