Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Brysselin lentokentän juna-asema sijaitsee terminaalirakennuksen pohjakerroksessa. Lentokenttäpikajuna kulkee Zavemtemin asemalta (lentokenttä) neljästi tunnissa Brussel-Zuidin, Brussel-Centrumin ja Brussel-Noordin asemille. Yhdensuuntainen lippu maksaa € 2.60. Lentokentältä on myös suora junayhteys Liègee ja Leuveniin. Antwerpeniin kulkeva suora junarata valmistuu vuonna 2010. Lisätietoja Belgian rautateistä (puh: +32(0)2 528 2828).

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee N-201 -tien varrella, ja sinne pääsee helposti Brysselin uloimmalta kehätieltä. Autolla ajettaessa tulee seurata 'Luchthaven Zavemtem' -kylttejä. Lentokentältä pois ajettaessa tulee seurata 'RING' -kylttejä. Liittymistä pääsee melkein joka paikkaan. 

Bussiasema sijaitsee saapuvien lentojen hallin alapuolella. Brysselin keskustaan pääsee De Lijn-yhtiön busseilla. STIB/MIVB -yhtiöiden busseilla pääsee NATO:n ja Euroopan unionin päämäjoille. Päätepysäkki on Brysseli-Luxemburg -rautatieasemalla. Lentokentältä kulkee myös tunnin välein pikabussi Antwerpeniin (SN Brussels Airlines Expressbus). Yhdensuuntainen matka maksaa € 8.00, 2-11 -vuotiaat lapset € 5.00.  

Autonvuokraus Brysselin lentokenttä

Tuloaulassa olevat autovuokraamojen palvelutiskit ovat avoinna 06.30 - 23.00. Lentokentällä ovat edustettuina seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, national/Alamo ja Sixt. Vuokra-auton voi myös varata etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Taksit löytyvät tuloaulan ulkopuolelta. Luvalliset taksit tunnistaa kelta-sinisestä tarrasta. Matka Brysselin keskustaan maksaa noin € 30.00.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentän pysäköinnistä vastaa kaksi eri yritystä. Lentokentän lyhyt- ja pitkäaikaispysäköinnistä huolehtii N.V. Interparking S.A (puh: +32 2 715 21 10). Parkkivaihtoehtoja on useita. Express-parkki maksaa € 2.10 /30min Front-parkki € 2.50 /tunti ja VIP-parkki /päivä (lisäksi tulee maksaa 15 euron vakuutus).

Car Hotel tarjoaa pitkäaikaisen pysäköintimahdollisuuden E-19-tien varrella. Parkkipaikalta on ilmainen bussikuljetus terminaaliin. Varaus tulee tehdä 48 tuntia etukäteen. Parkkimaksu on € 13.00 päivältä, ja se sisältää valvontapalvelun sekä vakuutuksen. Parkkipaikalla on lisäksi autopesu.