Autonvuokraus Bulgaria

Autonvuokraus Bulgaria

Yleistä tietoa ja säännöt

Bulgariassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta kuljettajilta saatetaan velottaa nuoresta iästään lisämaksu.

Nopeusrajoitukset ovat Bulgariassa seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 80km/h ja moottoriteillä 120km/h. Bulgariassa on oikeanpuolinen liikenne. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 2-vuotiaiden lasten tulee käyttää turvaistuinta. Nopeusratsiat ovat yleisiä. Myös ilman turvavyötä ja alkoholin vaikutuksen alaisena ajamista valvotaan tarkasti.

Bulgariassa ajaessa pitää kiinnittää huomiota ajokenkiin; korkokengillä ja sandaaleilla ajaminen on kiellettyä (turvallisuussyistä). Edellä mainituilla kengillä ajamisesta saatetaan jopa sakottaa.

Vuokra-autolla ajaminen Bulgariassa

Bulgariassa on 8 000 km pitkä tieverkosto, ja maan lävitse ajaa noin kuudessa tunnissa. Huoltoasemia on runsaasti; 20-25 kilometrin välein.

Mahdolliset päiväretket riippuvat aloituspisteestä. Sofiasta voi tehdä mukavan päiväretken esimerkiksi Bulgarian toisiksi suurimpaan kaupunkiin: Plovdiviin. Tämä perinteiseen bulgarialaiseen tyyliin rakennettu kaupunki sijaitsee 131 kilometrin päässä Sofiasta, joten sinne ajaa nopeasti.

Bulgarian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, Varnassa, on myös lentokenttä. Varna sijaitsee 378 kilometrin päässä Sofiasta. Varnasta pääsee vuokra-autolla helposti Mustanmeren rannikolle. Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki, Boergas sijaitsee myös lähellä Varnaa (88 km), ja sinne ajaa noin kahdessa tunnissa.

Autonvuokraus Bulgariassa

Suurin osa turisteista saapuu joko Sofian tai Varnan lentokentälle. Sofian lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Hertz, Sixt, Moto-Pfohe Rent-a-car ja Tany Rent. Varnan lentokentältä löytyy ainoastaan Avis, Hertz ja Sixt.

Auton voi vuokrata myös käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden paikallisten autovuokraamojen hintoja.