Autonvuokraus Espanja

Autonvuokraus Espanja

Yleistä tietoa ja säännöt

Espanjassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 3-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimella. Alle 12-vuotiaat eivät saa istua auton etupenkillä. EU:n ulkopuolisista maista tulevien kannattaa hankkia kansainvälinen ajokortti. 

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, maanteillä 90km/h ja moottoriteillä 120km/h.

Moottoritiet ovat hyväkuntoisia mutta osa paikallisteistä vaatii pientä kunnossapitoa. Kiinnitä huomiota vuoristoalueilla: tietyissä mutkissa kannattaa töötätä ennen kääntymistä.

Vuokra-autolla ajaminen Espanjassa

Espanjan tieverkosto kattaa 160 000 kilometriä, joten auton vuokraaminen on suositeltavaa. Madrid sijaitsee maan keskellä, Barcelona koillisessa ja Sevilla on etelän suurin kaupunki. 

Barcelonan lentokentälle saapuvien kannattaa tehdä autoretki 257 km päässä (sisämaassa) sijaitsevaan Zaragozaan. Tämä kaunis ja katedraaleja täynnä oleva kaupunki ei ole erityisen suosittu turistikohde. Kaupungista löytyy paljon kauniita monumentteja. Zaragoza on yhtä vaikuttava kuin muut suuremmat kaupungit Espanjassa. 

Sevillan lentokentälle saapuvilla on mahdollisuus tutustua Andalusian alueeseen sekä Sierra Nevadan kuuluisaan vuoristoon. Samalta alueelta löytyy myös seuraavat vierailun arvoiset kaupungit: Córdoba (kuuluisa moskeijastaan 'La Mezquitasta') ja Granada (kuuluisa vaikuttavasta Alhambran palatsista). Vaihtoehtoisesti voi tehdä autoretken kallioiselle Gibraltarinsalmelle. Gibraltarinsalmi sijaitsee 150 km Sevillasta etelään. 

Madridista matkan aloittavien kannattaa vierailla Toledossa. Tästä kulttuurikaupungista löytyy useita museoita. Ajomatka Toledoon kestää noin tunnin. 

Auton vuokraaminen Espanjassa

Suuremmilta espanjalaisilta lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamoita, kuten: Atesa, Avis, Alamo, Hertz ja Europcar. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee samanaikaisesti useiden autovuokraamojen hintoja.