Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentältä on erinomainen RENFE:n operoima junayhteys Barcelonaan. Lentokentän juna-asemalle (Cercanías) pääsee A- ja B-terminaalin välissä kulkevaa käytävää pitkin. Junat lähtevät asemalta puolen tunnin välein, ja pysähtyvät seuraavilla asemilla: Sants-Estaçio (matkustusaika 17 min), Plaça de Catalunya (23 min), Arc de Triomf (26 min) ja Clot-Arago (30 min). Junalippu näille asemille maksaa € 2.30. Jokaisella asemalla on mahdollista vaihtaa metroon. 

Barcelonan ja lentokentän välille rakennetaan parhaillaan uutta pikajunayhteyttä.  

Auto ja bussi

Lentokentälle pääsee helposti Barcelonan kaupungin ympärillä kulkevaa kehätietä pitkin, liittymä Pata Sur. Lentokenttä sijaitsee matkalla Castelldefelsiin (C-31), lentokenttäliittymä Barcelona-Sitges -moottoritiellä (C-32).

Aerobús A1 kulkee 15 minuutin välein jokaisesta terminaalista Barcelonan keskustaan (Plaça de Catalunya). Bussilippu maksaa € 3.60. Palvelua ylläpitää Transports Ciutat Comtal-TCC (puh: +34(0)934 156 020). Lisätietoa Aerobúsista saa internet-sivuilta (valikon alareunassa tulee klikata Aerobús-linkkiä). 

B- ja C-terminaaleista lähtee kaksi bussilinjaa muihin kohteisiin. Yksi bussi menee Figueresiin, Gironaan, Lleidaan, Reusiin ja Tarragonaan, ja toinen Castelldefelsiin, Ribesiin, Sitgesiin, Rocamariin, Roquetesiin, Vilanovaan, Cubellesiin, Cunitiin, Seguriin, Calafelliin ja El Vendrelliin.

Kello 22.55 ja 04.11 välisenä aikana Barcelonaan pääsee yöbussilla (nro. 106).

Autonvuokraus Barcelonan lentokenttä

B- ja C-terminaalien pohjakerroksista löytyy seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Atesa, Alamo, Europcar ja Hertz. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja. 

Taksi

Jokaisessa terminaalissa on taksiasema. Taksimatka Barcelonan Plaça d'Españalle maksaa noin € 15.00, ja Sagrada Familian kirkolle € 21.00. Öisin ja viikonloppuisin hinnat ovat vähän korkeampia. Taksimatka kestää noin puoli tuntia.

Lentokentän pysäköinti

C-terminaalissa on katettu parkkihalli, josta pääsee käytävää pitkin terminaaliin. Myös A-terminaalin ulkoilmaparkista pääsee suoraan terminaalirakennukseen. B-terminaalin vieressä on myös ulkoilmaparkki. Barcelonan lentokentällä on yhteensä 13.000 parkkipaikkaa, joista 2.500 on sisätiloissa. Parkkimaksu on tunnilta € 1.35 ja koko päivältä € 9.45 (enemmän kuin 8 tuntia).