Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Gironan lentokentällä ei ole junayhteyttä, mutta lentokentältä pääsee bussilla tai taksilla Gironan rautatieasemalle, josta lähtee junia Barcelonaan. Katalunian pääkaupunkiin menevät junat lähtevät puolen tunnin välein. Matka maksaa riippuen yhtiöstä 6-15 euroa. Katso myös Espanjan Rautateiden RENFE:n sivut.

Auto ja bussi

Lentokentälle pääsee autolla N11 -moottorietä (Madrid-La Junquera), maksullista A4-tietä (Barcelona-Ranska) tai C25-tietä (Girona-Lleida) pitkin. Lentokenttä on viitoitettu kaikilla teillä selvästi. Suurin osa ihmisistä valitsevat maksullisen tien. Lentokentältä pääsee maksulliselletielle GI534-tieltä. 500 metrin päässä on liikenneympyrä, jota tulee ajaa Barcelonan suuntaan. Tietulli Barcelonaan maksaa noin € 10.00.

Lentokentän tuloaulan lähellä on kolmen eri bussilinjan bussipysäkit: Girona, Costa Brava ja Barcelona. Bussit saattavat olla erittäin ruuhkaisia halpalentoyhtiöiden lentojen laskeuduttua.

  • Gironaan kulkee busseja 20 minuutin välein klo. 05.00 jälkeen. Gironassa voi vaihtaa suosittuihin rantakohteisiin meneviin busseihin.
  • Joihinkin rantakohteisiin pääsee bussilla suoraan lentokentältä. Esimerkkeinä Lloret de mar, Blanes, Malgrat de mar, Santa Susanna ja Calella de la Costa.
  • Barcelonan keskustaan menevä bussi kulkee saapuvien lentojen aikataulujen mukaisesti. Matka kestää puolitoista tuntia ja maksaa € 11.00 (yksi suunta).

Autonvuokraus Girona-Costa Bravan lentokenttä

Tuloaulassa on neljän autovuokraamon palvelutiskit: Hertz, Avis, Europcar ja Auriga. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Gironan lentokentän taksit hyväksyvät enintään neljä matkustajaa, mukaan lukien lapset. Hintoja suosittuihin kohteisiin: Platja D'Ora (40 km) € 45, Lloret de Mar (28 km) € 40, Barcelona (103 km) € 115.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentän lyhytaikainen pysäköinti oli ennen ilmainen, mutta se muuttunut maksulliseksi pysäköintikapasiteetin kasvettua. Hinnat ovat kuitenkin kohtuulliset. Ensimmäinen tunti maksaa € 0.90, jonka jälkeen parkkimaksu on € 0.75 /tunti.

Punt Central (puh: +34(0)972 477 514) on vastuussa pitkäaikaispysäköinnistä. Pysäköintialue on vartioitu ja katettu, ja sieltä on ilmainen bussikuljetus terminaaleihin. Viikkohinta: noin € 60.00.