Autonvuokraus Irlanti

Autonvuokraus Irlanti

Yleistä tietoa ja säännöt

Irlannissa siirryttiin metrijärjestelmään vuonna 2004. Tämän takia etäisyydet on ilmoitettu kilometreissä. Maileissa etäisyydet ilmoittavia tieviittoja on kuitenkin vielä jonkin verran.

Irlannissa ajokortin saa jo 17-vuotiaana, mutta auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) sekä 2 vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 23-vuotiailta ja yli 70-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä lisämaksu.

Irlannissa on vasemmanpuolinen liikenne, joten auton ratti sijaitsee etupaneelin oikealla puolella. Iso-Britannian ulkopuolelta tulevilla saattaa olla aluksi vaikeuksia tottua vasemmanpuoliseen ajotapaan. Ainoa vilkasliikenteinen alue Irlannissa on Dublin. Puolet Irlannin väestöstä asuu Dublinissa, joten kaupungin ulkopuoliset tiet ovat rauhallista.

Jos auton perässä on asuntovaunu tai peräkärry, on nopeusrajoitus 80 km/h. Muut nopeusrajoitukset ovat seuraavat: yleisillä teillä 100km/h ja moottoriteillä 120km/h. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 12-vuotiaiden lasten tulee istua takapenkillä.

Vuokra-autolla ajaminen Irlannissa

Auto on välttämätön vehreässä Irlannissa. Irlanti on kelttihistorian helmi, ja täynnä yllättäviä maisemia. Dublin on erinomainen lähtöpiste. Dublinista pääsee monella eri bussilla Galwayyn, mutta matka kestää kauan. Bussit pysähtyvät useissa pikkukaupungeissa, joista kaikki eivät ole vierailun arvoisia.

Vuokra-autolla matkustettaessa on mahdollista valita Irlannin monista nähtävyyksistä. Dublinista pääsee vuokra-autolla mukavasti Galwayyn. Matka kestää noin kolme tuntia ja 15 minuuttia (209 km), mikä on melko kauan. Dublinin (Itä-Irlannissa) ja Galwayn (Länsi-Irlannissa) välillä kulkevat tiet ovat mutkaisia ja maasto vaikeakulkuista. Gaywayta kutsutaan usein 'reppumatkailijoiden paratiisiksi'. Hostellien ja leirintäalueiden lukumäärä vahvistavat tämän tittelin.

(Gaelinkielinen) alue on ulkoilmaihmisten ja vaellusta harrastavien mieleen. Spiddalin kylässä (myös Galwayssa) on useita leirintäalueita. Moherin kallioista tulee mieleen monet fantasiaromaanit (ja niiltä on myös upeat näkymät). Täysin toisenlainen tunnelma löytyy Dublinista noin 291 kilometrin päässä sijaitsevasta Waterfordin kaupungista. Matka tähän Irlannin eteläisemmässä kärjessä sijaitsevaan kaupunkiin kestää neljä tuntia. Waterfordin lähellä sijaitsee myös ihastuttava Tramoren kylä. Tämä kylä näyttää siltä kuin se sijaitsisi Karibialla (vaikkakin lämpötila on muutamaa astetta alhaisempi). Kylmästä ilmasta huolimatta rannat ovat upeita.

Autonvuokraus Irlannissa

Merkittävimmät autovuokraamot sijaitsevat Irlannin tiheimmin asutulla alueella: Dublinissa. Seuraavat autovuokraamot löytyvät myös lentokentiltä: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja National. Vuokra-auton voi noutaa myös Shannonin ja Corkin lentokentiltä.

Paikallisten autovuokraamojen hintojen vertailussa kannattaa käyttää hyväksi EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee tunnettujen autovuokraamojen hintoja.