Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Dublinin lentokentälle ei ole junayhteyttä, suunnitelmissa on kuitenkin liittää lentokenttä kaupungin metroverkostoon. Jos haluat matkustaa lentokentälle junalla, tulee sinun ensiksi matkustaa Dublinin bussiyhtiön bussilla 748 Heustonin tai Connollyn asemalle.

Auto ja bussi

Lentokentälle pääsee erittäin helposti autolla, sillä se sijaitsee M1-moottoritien vieressä. Lentokentälle vievä liittymä sijaitsee Dublinin kehätien (M50) varrella.

Dublinin lentokentältä on bussiyhteyksiä useisiin eri paikkoihin Irlannissa. Dubliniin pääsee AirCoach- ja Dublin Bus -yhtiöiden busseilla (7 €/AirCoach, 5 €/Dublin Bus). AirCoach -yhtiön bussit ajavat myös kauemmaksi Etelä- ja Pohjois-Irlantiin. Lentokentällä pysähtyy myös Bus Eireann -yhtiön pikavuoro, joka kulkee Dublinin ja Belfastin välillä. JJ Kavanagh -yhtiön busseilla pääsee etelään, ja Citylink -yhtiön busseilla länteen. Kaikkien bussien pysäkit sijaitsevat lähellä tuloaulan uloskäyntiä.

Autonvuokraus - Dublinin lentokenttä

Dublinin lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Murrays ja National. Auton voi vuokrata paikan päällä edellä mainituista yhtiöistä, mutta lentokentältä löytyy myös huomattava määrä muiden yhtiöiden palvelutiskejä, joista auton voi vuokrata etukäteen (Argus, Atlas, Dan Dooley, Hamills, Malone, Sixt ja Thrifty). Autonvuokraus onnistuu etukäteen myös käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Tuloaulan edestä löytyy vapaita takseja. Kaikissa takseissa on matkamittarit, mutta niitä käytetään ainoastaan matkustettaessa ns. Dublinin kaupungin taksimittarialueella sijaitseviin kohteisiin. Tämän lisäksi matkahinta tulee sopia etukäteen. Taksimatka Dublinin keskustaan maksaa noin 20 € mutta matkatavaroista saatetaan veloittaa lisämaksu. Takseissa on käytössä myös ilta- ja viikonloppulisä.

Ylellisiä autoja ja niiden kuljettajia voi varata ECL -yhtiöstä (puh: +353(0)1 842 0249).

Pysäköinti lentokentällä

Lähtöaulan eteen pääsee autolla mutta se on tarkoitettu vain ja ainoastaan matkustajien tuomiseen. Yksityisautot eivät ole sallittuja tuloaulan edessä olevalla tiellä; autot hinataan pois.

Lyhytaikaiseen parkkeeraamiseen tarkoitettu parkkihalli sijaitsee terminaalia vastapäätä. Pysäköiminen maksaa puolelta tunnilta 1,50 € ja vuorokaudelta 30 €. Pitkäaikaispysäköinti sijaitsee lentokentän itäpuolella, ja se maksaa 8,50 €/vrk. Pysäköintialueelta on bussiyhteys terminaaliin. Lisätietoa Dublinin lentokentän pysäköinnistä (puh: +353(0)1 814 4828).

Dublinin lentokenttää vakituisesti käyttäviä liikematkustajia varten lentokentällä on Collinstown Executive -pysäköintipalvelu. Palvelu maksaa 5 000 €/vuosi ja tarkoittaa sitä, että erillinen kuljettaja parkkeeraa auton liikematkustajan puolesta (puh: +353 (0)1 814 4895).