Autonvuokraus Islanti

Autonvuokraus Islanti

Yleistä tietoa ja säännöt

Islannissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Islannissa on oikeanpuolinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Teiden ulkopuolella ajattavista "Off road" - seikkailuista sakotetaan islannissa. Toisin sanoen: älä aja teillä, joita ei ole merkitty karttaan. Varo myös hevosratsastajia. Karjalla (kaikki kotieläimet) on aina etuoikeus.

Nopeusrajoitukset ovat Islannissa seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 80km/h ja moottoriteillä 90km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Islannissa

Islannissa on yhteensä on 13 000 kilometriä teitä. Huomioi, että vain 4 600 kilometriä teistä on päällystettyjä. Route 1 on suuri kehätie. Reykjavikista pääsee jokaiseen rannikolla sijaitsevaan kaupunkiin tätä kehätietä pitkin. Tie kulkee pitkin rannikkoa; Islannin keskiosassa on tuskin asutusta. Kehätie on yhteensä 1 339 kilometriä pitkä ja se on suurimmaksi osaksi asfalttipäällysteinen (ainoastaan muutamilla alueilla tie on päällystetty soralla).

Islannin merkittävimmät nähtävyydet ovat siellä sijaitsevat kaivot, kuumat lähteet ja vesiputoukset. Mývatn-järjen lähellä sijaitseva 'Dettifoss' on kuuluisa vesiputous. Lisäksi maa koostuu sammalesta, jäkälästä ja niittyistä. Arktinen ja aavikkomainen maisema antaa usein lohduttoman tunnelman, mikä saattaakin olla juuri syy sen kauneuteen ja suosioon. Vuokra-auto on täydellinen kulkuneuvo Islannissa.

Autonvuokraus Islannissa

Autolla liikkumisen helppouden ansiosta Keflavikin lentoasemalta löytyy useita eri autovuokraamovaihtoehtoja. Lentokentältä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Akureyrar, Alamo, Atlas, Avis, Budget, Europcar, Hertz ja National.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.