Autonvuokraus Iso-Britannia

Autonvuokraus Iso-Britannia

Yleistä tietoa ja säännöt

Iso-Britanniassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Osalla autovuokraamoista on myös yläikäraja: 69 vuotta.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 3-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimessa. Vasemmanpuoliseen liikenteeseen tottuminen vie jonkin aikaa mutta onneksi Iso-Britanniassa vallitsee säädyllinen ajotapa. Liikenneympyrässä kannattaa kuitenkin olla erityisen varovainen; monet turistit ajavat niitä väärään suuntaan.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 96km/h ja moottoriteillä 112km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Iso-Britanniassa

Saapumislentokentästä riippuen Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa voi tehdä paljon miellyttäviä autoretkiä. Kaupunkien väliset tiet ovat hyvässä kunnossa, ja Lontoosta voi tehdä päiväretken vaivattomasti esimerkiksi Birminghamiin (noin 160 km). Birminghamin keskustassa sijaitseva Victoria-aukio on vierailun arvoinen. 

Päiväretken voi tehdä myös muun muassa Liverpooliin ja Leedsiin. Liverpoolin satama on ollut vuodesta 2004 lähtien Unescon suojelukohde. Vaihtoehtoisesti voi ajaa Lontoosta Kentiin. Omalla autolla on helppo vierailla kaupungin lukuisissa linnoissa.

Lontoosta on mahdollista tehdä autoretki myös Glasgow´hun. Matka kannattaa kuitenkin jakaa kahdelle päivälle. Matkan varrelta (noin 550 km) löytyy lukuisia Bed & Breakfast -majoituksia. 

Myös Walesiin pääsee (Lontoosta) helposti. Harlechin kaupunkiin on matkaa 300 km. Kaupungissa kannattaa vierailla viehättävissä linnoissa sekä Snowdonian kansallispuistossa.

Autonvuokraus Iso-Britanniassa

Birminghamin, Leedsin, Liverpoolin ja Lontoon (muun muassa) lentokentiltä löytyy useita autovuokraamoita. Lentokentiltä löytyy ainakin seuraavat autovuokraamot: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt.

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi useiden autovuokraamojen hintoja.