Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Edinburghin ja lentokentän välillä ei ole junayhteyttä. Edinburghin läntisten kaupunginosien ja keskustan välisen raitiovaunulinjan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2007. Vuonna 2009 raitiovaunulinjan pitäisi kulkea myös lentokentälle.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 12 kilometriä Edinburghista länteen, kaupungin keskustaan johtavan A8-tien varrella. Selvästi merkitty lentokenttäliittymä sijaitsee kahden liikenneympyrä välissä (Gogar ja Newbridge).

Tuloaulan vieressä olevalta bussiasemalta kulkee säännöllisin väliajoin busseja Edinburghin keskustaan (Waverleyn sillan lähellä olevalle pääasemalle). Nämä bussit pysähtyvät myös Haymarketin juna-asemalla. Lothian Buses -yhtiön (puh: +44(0)131 555 6363) pikabussilinja 100 liikennöi 24 tuntia vuorokaudessa. Edinburghin keskustasta pääsee bussilla (35) Ocean terminaaliin.

Autonvuokraus - Edinburghin lentokenttä

Kotimaanterminaalin tuloaulassa on viiden autovuokraamon palvelutiskit: Alamo, Avis, Europcar, Hertz ja National. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Bussiaseman vieressä on takseja. Taksimatka Edinburghiin kestää liikenteen ollessa normaali noin 25 minuuttia. Taksin voi varata etukäteen Executive Onward Travelista (puh: +44 (0)131 333 2255). He vuokraavat myös limusiineja ja niiden kuljettajia.

Pysäköinti lentokentällä

Suoraan terminaalirakennuksen edessä on lyhytaikaispysäköintialue, johon voi parkkeerata maksimissaan kahdeksi tunniksi. Lentokentällä on myös parkkihalli, jossa on yli 2 000 parkkipaikkaa. Pitkäaikaispysäköinti löytyy Hotelli Hiltonin vierestä. Alueelta on bussikuljetus terminaaliin. Myös lentokenttäalueen ulkopuolella on yksi pysäköintialue. Pysäköintialueiden hintoja voi tarkastella Edinburghin lentokentän Internet-sivuilta. Etukäteen varatusta parkkipaikasta saa alennusta (puh: +44(0)870 850 2825), varauksen voi tehdä myös Internetissä. Edinburghin lentokentän pysäköintialueiden hintoja voi vertailla lentokentän pysäköintipalvelun Internet-sivuilla.