Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentällä on yhdistetty juna- ja bussiasema 'The Station'. Monet Pohjois-Englannista ja Midlandsista tulevat junat pysähtyvät tällä asemalla. Muihin kaupunkeihin pääsee Manchesterin keskustassa olevalta Piccadillyn asemalta. Lentokentän ja Piccadillyn aseman välille suunnitellaan monorailjunarataa, mutta vielä tällä hetkellä matka pitää tehdä normaalilla junalla.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee M56-moottoritien varrella (liittymä 5). Moottoritieltä pääsee suoraan Manchesterin ympärillä kulkevalle kehätielle (M60, liittymä 4). Eri terminaaleihin johtavat tiet ovat viitoitettu selvästi.

Manchesterin keskustaan pääsee 10 minuutin välein kulkevalla pikabussilinjalla 43. Lentokentän ja Manchesterin välillä ajaa myös monia muita busseja. Lentokentällä pysähtyy myös National Express -yhtiön (puh: +44(0)8705 80 80 80) pitkänmatkanbusseja, joilla pääsee esimerkiksi Lontooseen, Blackpooliin ja Aberdeeniin.

Autonvuokraus - Manchesterin lentokenttä

Jokaisessa terminaalissa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Terminaalien edestä löytyy takseja (puh: +44(0)161 499 9000). Manchesteriin ja sitä ympäröivälle alueelle matkustettaessa taksit käyttävät mittaria. Muihin paikkoihin matkustettaessa takseilla on kiinteät hinnat. Airportcarz-taksibussit (puh: +44(0)161 489 4013) ovat halvempi vaihtoehto. Tuloaulassa olevalta palvelutiskiltä pitää varata paikka taksibussiin.

Pysäköinti lentokentällä

Jokaisessa terminaalissa on lyhytaikaispysäköintiin tarkoitettu parkkihalli. Pitkäaikaispysäköintialue tulee kannattavammaksi, jos auton haluaa pysäköidä yli kuudeksi tunniksi. Hinnat ovat melko korkeat, mutta hinnasta saa alennusta jos parkkipaikan varaa etukäteen Internetistä tai puhelimitse (puh: +44(0)161 489 3723). Pitkäaikaispysäköintialueelta on bussikuljetus kaikkiin terminaaleihin.

Meteor (puh: +44(0)870 411 1118) tarjoaa kuljettajapalvelua.

Lentokentän pysäköintipalvelun Internet-sivuilla voi vertailla Manchesterin lentokentän pysäköintialueiden hintoja.