Autonvuokraus Italia

Autonvuokraus Italiassa

Yleistä tietoa ja säännöt

Italiassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 18 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 12-vuotiaiden lasten tulee käyttää iälleen sopivaa turvalaitetta. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, maanteillä 110km/h ja moottoriteillä 130km/h.

Italiassa on paljon autoja, ja tämän vuoksi tiet ovat usein ruuhkaisia. Italiassa on oikeanpuolinen liikenne.

Vuokra-autolla ajaminen Italiassa

Italiassa on erinomainen tieverkosto, josta jopa 6 400 kilometriä on moottoriteitä ja 288 000 kilometriä 'tavallisia' teitä. Maailmalla tunnetut 'autostradat' eli moottoritiet kulkevat niemimaan läpi sekä leveys- että pituussuunnassa. Tiet on jaettu komeen osaan: 'Strada Statale' (valtion omistamat tiet, joita yhteensä 12 000 km), 'Strada Provinciale' (maakuntatiet) ja 'Strada Communale' (kunnalliset tiet).

Kaupungeissa sijaitsevien kauniiden kirkkojen, katedraalien ja mielenkiintoisten museoiden lisäksi myös Italian luonto on myös vierailun arvoinen. Miellyttävä ajoretki on ajaa maan läpi pohjoisesta etelään. Matkan varrella huomaa selvästi pohjoisen 'hyvinvoinnin' ja etelän maisemien 'karheuden' välisen eron. Italian pohjoisosa on etelää rikkaampi, ja sieltä löytyy maan hedelmällisin maaperä sekä tärkein satama (Genova). Myös Etelä-Italiassa on viihtyisiä kaupunkeja. Hyvä esimerkki on Palermo.

Pohjois-Italian tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Italian Riviera, Alpit (Dolomiitit) ja lukuisat järvet (esimerkiksi Gardajärvi). Vuokra-autolla kannattaa matkustaa Firenzestä (Toscanassa) Napoliin (409 km). Napolista voi jatkaa Messinaan tai Palermoon (kummatkin kaupungit sijaitsevat Sisiliassa). Sisiliaan kulkeva lautta saattaa olla ruuhkainen. Rooma sijaitsee Italian keskiosassa, ja sieltä pääsee helposti vuokra-autolla sekä etelään että pohjoiseen.

Autonvuokraus Italiassa

Kaikilta suuremmilta lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamovaihtoehtoja. Lentokentiltä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt ja Thrifty.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.