Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentältä kulkee Leonardo Express-juna 30 minuutin välein Rooman päärautatieasemalle, Terminille (€ 9.50). Fr1-paikallisjuna kulkee 20 minuutin välein Tiburtinan asemalle (€ 5.00). Juna pysähtyy Trasteveressa, Ostiensessa ja Tuscolanassa. Lippuja voi ostaa lentokentän lippuautomaateista. COTRAL-bussit kulkevat öisin (01.15-05.00) Terminin ja Tiburtinan asemille.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee Rooman lounaispuolella, ja sinne pääsee helposti Italian pääkaupungin ympärillä kulkevalta kehätieltä. Kehätiellä tulee kääntyä Fiumicinoon (A12) johtavasta liittymästä, ja seurata lentokenttäviittoja.

Terravision (puh: +39(0)665 958 646) tarjoaa pikabussiyhteyden Rooman keskustaan. Bussilippu maksaa € 9.00. Bussi pysähtyy myös Lepanton metroasemalla sekä Rooman päärautatieaseman, Terminin lähellä. Bussiyhtiön neuvontatiskit löytyvät tuloaulasta.

Autonvuokraus Rooma Fiumicinon lentokenttä (Leonardo da Vinci)

Fiumicinon lentokentällä on useiden eri autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Italy by Car, Europcar, Hertz, Maggiore Budget, Targa Rent, Auto Europa ja Sixt. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja. 

Taksi

Airport Connection Shuttle-yritys (puh: +39(0)633 832 21) tarjoaa kuljetuksen lentokentältä kaikkiin Rooman hotelleihin. Matkan hinta on kiinteä, ja se maksaa kahdelta matkustajalta € 39.00. Jokaisesta lisämatkustajasta veloitetaan € 10.00. Yksityisellä taksilla matkustettaessa hinnasta kannattaa sopia tarkasti etukäteen! Taksimatka Rooman keskustaan ei ole halpa: hinta 

Lentokentän pysäköinti

Parkkihallit A, B, C, D ja E sijaitsevat lähellä terminaaleja. Parkkimaksu: € 1.50 /30 minuuttia. Kuuden ensimmäisen tunnin jälkeen parkkimaksu on € 1.00 /tunti ja € 28.00 /vrk. Myös uudessa E-parkkihallissa on mahdollisuus pitkäaikaiseen pysäköimiseen. Minimiaika on viikko (€ 70.00) ja seuraavat päivät maksavat € 9.00 /vrk.

Moottoritien varrella on halvempi pitkäaikaispysäköintialue (ensimmäinen viikko € 69.00, sen jälkeen € 6.00 /vrk). Ulkotiloissa olevalta pysäköintialueelta on ilmainen bussikuljetus terminaaleihin.