Autonvuokraus Itävalta

Autonvuokraus Itävalta

Yleistä tietoa ja säännöt

Itävallassa auton vuokraamiseen vaaditaan 19 vuoden ikä ja yli vuoden voimassa ollut ajokortti. Muilla kuin EU:n kansalaisilla pitää olla kansainvälinen ajokortti. Alle 25-vuotiaat saattavat joutua maksamaan nuoresta iästään lisämaksun. 

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 12-vuotiaiden lasten tulee käyttää asianmukaista turvalaitetta. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50 km/h, yleisillä teillä 100 km/h ja moottoriteillä 130 km/h. Itävallassa on oikeanpuoleinen liikenne. Vilkuta ajovaloja kun harkitset edellä ajavan auton ohittamista.

Itävallassa on paljon maksullisia teitä. Tiemaksutarra tulee liimata auton tuulilasiin. Tarroja voi ostaa rajanylityspaikoista tai rajalla olevilta huoltoasemilta (tiemaksu on alle 50 senttiä/päivä).

Vuokra-autolla ajaminen Itävallassa

Itävalta on kaunis maa ajaa läpi. Itävallassa on helppo järjestää automatkoja Alpeille, Tonavan rannalle tai lukuisiin linnoihin. Tieverkosto kattaa yli 133 000 km, ja vuorten läpi kulkevat tunnelit helpottavat matkan kulkua. Muista, että monet tiet ovat kiinni voimakkaiden lumisateiden aikaan.

Itävalta tunnetaan kauniista Wienin kaupungista sekä Tirolin alueella sijaitsevista hiihtokeskuksista. Hyvin kunnossapidetyt tiet varmistavat erinomaiset yhteydet kaupunkeihin. Wienistä kannattaa tehdä päivämatka esimerkiksi Innsbruckiin (Tiroli), sillä etäisyys on vain 386 km.

Salzburgin UNESCO:n maailmanperintölistalle listattu keskusta on myös vierailunarvoinen. Salzburgiin on matkaa Wienistä 252 km ja Innsbruckista 136 km.

Autonvuokraus Itävallassa

Innsbruckin, Salzburgin ja Wienin lentokentiltä löytyy seuraavat autovuokraamot: Alamo, Avis, Bluebox, Budget, Denzeldrive, Europcar, Hertz, Sixt ja Thrifty.

Auton voi vuokrata myös etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee paikallisten autovuokraamojen hintoja.