Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Metro kulkee 30 minuutin välein Kreikan pääkaupungin keskustaan (Syntagma-aukio). Asemalla voi vaihtaa metroa, jos haluaa mennä Omonia-aukiolle tai Makriariin. Monastirakiin matkustettaessa tulee matkustaa vähän eteenpäin. Monastirakissa voi vaihtaa Piraeukseen menevään metrolinjaan 1.

Myös Larissisin asemalle on kaupunkijunayhteys. Asemalta lähtee junia kaikkiin Kreikan mannermaan kohteisiin.

Auto ja bussi

Samanaikaisesti lentokentän rakentamisen kanssa Ateenaan rakennettiin uusia teitä. Uusien teiden ansiosta on helppo välttää Ateenan liikenneruuhkat. Etelään johtavilla teillä tulee seurata Elefsina-tieviittoja, ja pohjoiseen johtavilla teillä Thessaloniki-tieviittoja. Attiki Odoksen maksullinen tie yhdistää lentokentän ja Ateenan läntiset kaupunginosat. 

Bussilaiturit sijaitsevat tuloaulan ulkopuolella (uloskäynnit 4 ja 5). Linja E94 ajaa suoraan Ethnikin metroasemalle, linja E95 Syntagma-aukiolle ja E96 Piraeuksen satamaan. Uusi bussilina E93 yhdistää lentokentän ja Kiffisou-kadulla sijaitsevan päälinja-autoaseman. Uusi, Rafinan satamaan ajava bussilinja on suunnitteilla.

Autonvuokraus Ateenan lentokenttä

Tuloaulassa on kuusi autovuokraamojen palvelutiskiä: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo ja Sixt. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri plaveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Taksit löytyvät uloskäynnin 1 vierestä. Taksimatka Kreikan pääkaupunkiin maksaa 15-25 euroa, ja kestää puolesta tunnista tuntiin, riippuen liikenteestä. Kuljettajaa kannattaa pyytää laittamaan mittari päälle ja on hyvä varmistaa myös, että kuljettaja käyttää oikeaa taksaa ("2" mittarissa tarkoittaa kaksinkertaista hintaa, mikä on käytössä ainoastaan öisin).

Lentokentän pysäköinti

Lyhytaikaiset pysäköintipaikat (P1 ja P2) sijaitsevat tuloaulan edessä. P3 on pitkäaikaispysäköinti, ja alueelta on bussikuljetus terminaaliin. Kaikilla pysäköintialueilla ensimmäiset 20 minuuttia ovat ilmaiset.

Lähtöaulan edessä auton voi jättää myös kuljettajalle, joka parkkeeraa auton puolestasi (Ateenan Central Parking Systems, puh: +30(0)210 353 4260). Hinnat: 5-7 päivää € 75.00, seuraavat päivät € 5.00 /päivä.