Autonvuokraus Kreikka

Autonvuokraus Kreikka

Yleistä tietoa ja säännöt

Kreikassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisilla tulee olla kansainvälinen ajokortti. Muista tehdä hakemus ajoissa. Monet autovuokraamot ovat asettaneet alaikärajan lisäksi myös yläikärajan: 70 vuotta.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 4-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimessa (ja takapenkillä).

Kreikassa on oikeanpuolinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 80km/h ja moottoriteillä 100km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Kreikassa

Autolla ajaminen on Kreikassa miellyttävää: kukkulat ovat kauniita ja Välimeren rannikon maisemat upeita. Loistolla on kuitenkin yksi varjopuoli; auto-onnettomuuksien määrä on yksin suurimmista Euroopassa. Iraklionin lentokentälle (Kreetalla) saapuvien ei kannata huolestua, sillä saaren tiet ovat erinomaisia.

Mahdolliset päiväretket riippuvat siitä, mille lentokentälle saapuu Kreikkaan matkustettaessa. Korfun saari houkuttelee ajamaan pitkin kauniita rannikkoteitä. Kirjoista ja esitteistä tunnetut sinivalkoiset talot ovat silmiinpistävä näky saarta kiertäessä. Tunnetuimmille nähtävyyksille pääsee Ateenasta silmän räpäyksessä. Akropolis-kukkulalla sijaitsevaan Parthenoniin sekä sen ympärillä oleville Parnithan ja Pentelin vuorille pääsee helposti autolla.

Muut päiväretkikohteet Ateenasta: Eleusina (30 km Ateenasta), Piraeus (9 km Ateenasta) ja Chalkis (miellyttävä päiväretkikohde). Chalkisin kaupungin ja mantereen välillä on silta, joka on ollut samalla paikalla 400 eKr. lähtien (ennen puinen silta). Chalkis on Euboean saaren pääkaupunki.

Autonvuokraus Kreikassa

Kreikan suurimmilta lentokentiltä löytyy useita autovuokraamoja. Lentokentiltä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Eurodollar, Hertz, National, Sixt ja Travelstar.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.