Autonvuokraus Kroatia

Autonvuokraus Kroatia

Yleistä tietoa ja säännöt

Kroatiassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta kuljettajilta saatetaan veloittaa nuoren kuljettajan lisämaksu.

Jokaisen matkustajan tulee käyttää turvavyötä. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 60km/h, yleisillä teillä 100km/h ja moottoriteillä 130km/h.

Kroatiassa on oikeanpuolinen liikenne. Kaikki tiet eivät ole hyvässä kunnossa, joten ole aja varovaisesti. Erityisesti Zagrebin ja Dubrovnikin ulkopuoliset tiet ovat hyvin kiemuraisia.

Vuokra-autolla ajaminen Kroatiassa

Rannikkotiet tarjoavat kauniita maisemia ja alueella on aina paljon nähtävää. Kroatiassa on kaikkea; vuoristoa (osa Alpeista, Dinaariset vuoret) sekä valkohiekkaisia rantoja. Maa tunnetaan monista kansallispuistoistaan, joista suurin osa on vierailunarvoisia.

Ulkoilmaihmiset tunnistavat Plitvicen järvet matkaesitteistä tai jopa villeimmistä unistaan. Järvet ja kansallispuisto sijaitsevat 100 kilometrin päässä Zagrebista, joten alueelle pääsee helposti vuokra-autolla. Kannattaa muistaa, että huoltoasemia on harvassa; tarkista, että tankki on matkan alussa täynnä (tankkaa kaupungissa). 

Toinen suosittu ja vierailunarvoinen matkakohde on Kroatian eteläisin kärki. Dubrovnikin kaupunki sijaitsee etelässä, ja monet pitävät sitä yhtenä Adrianmeren kauneimmista rannikkokaupungeista. Zagrebista on Dubrovnikiin melko pitkä ajomatka (388 km), joten reissuun kannattaa varata kaksi päivää (aikaisin herääville riittää yksi päivä).

Myös Istrian niemimaa on mukava matkakohde. Istrian niemimaan eteläisin kaupunki on yli 3 000 vuotta vanha Pulan kaupunki. Ajomatka Zagrebista on kohtuullinen: alle 200 km.

Autonvuokraus Kroatiassa

Zagrebin lentokentältä löytyvät autovuokraamot helpottavat turistien liikkumista Kroatiassa: Adria Rent, An Nova, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo, Thrifty, Uni-Rent ja Sixt.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.