Autonvuokraus Kypros

Autonvuokraus Kypros

Yleistä tietoa ja säännöt

Kyproksella auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja kolme vuotta voimassa ollut ajokortti (tämä tieto saattaa vaihdella; joskus vaatimuksena on 21 vuoden ikä ja 2 tai 3 vuotta voimassa ollut ajokortti). Kyproksella on myös yläikäraja: 75 vuotta.

Kyproksella on vasemmanpuolinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 100km/h, yleisillä teillä 80km/h ja kaupungissa 50km/h.

Matkapuhelimen käytöstä ajon aikana sakotetaan raskaasti, ja sen käyttöä valvotaan tehokkaasti. Hiekkateillä kannattaa ajaa hiljaa ja varoa irtokiviä.

Vuokra-autolla ajaminen Kyproksella

Kyproksella on laaja tieverkosto, joka kattaa yhteensä 11 000 km (joista 7 000 asfalttipäällysteisiä). Larnacan lentokentältä pääsee helposti melkein kaikkiin suurempiin kaupunkeihin. Larnaca sijaitsee erinomaisessa paikassa; saaren pääkaupunki Nikosia sijaitsee Larnacasta vain 37 kilometriä pohjoiseen. Tämä hyvin vanha kaupunki on Jerusalemin tapaan yksi jäljellä olevista 'kahtia jaetuista' pääkaupungeista maailmassa.

Toinen viihtyisä kaupunki on Limassol. Limassol on Etelä-Kyproksella sijaitseva tärkeä satamakaupunki. Kaupunki sijaitsee 60 kilometrin päässä Larnacasta ja sinne pääsee vuokra-autolla helposti.

Saaren vaikuttavimmat nähtävyydet sijaitsevat hieman pidempien ajomatkojen päässä, esim. Rooman aikainen Pafos 112 kilometriä. Troodos-vuoristossa sijaitsevaan kuuluisaan Kykkoksen luostariin pääsee helposti vuokra-autolla. Myös Olympusvuori (1952 metriä) on osa tätä vuoristoa. Troodoksen alueen läheltä löytyy upeita maisemia ja rehevää kasvillisuutta. Matka vuorille kestää noin tunnin (autolla).

Autonvuokraus Kyproksella

Larnacan lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja: muun muassa Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Astra, Petsas, Thames, Sixt ja Thrifty.

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.