Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Riian lentokentälle ei vielä ole junayhteyttä, mutta suunnitelmat on luotu sen rakentamiseksi. Vielä ei ole tiedossa, jos siitä tulee erittäin nopea, kevyen raideliikenteen yhteys vai 'normaali' junayhteys.

Auto ja bussi

Riian lentokenttä sijaitsee 10 kilometriä länteen Latvian pääkaupungista ja sinne pääsee helposti vuokra-autolla. Riian keskustasta ajetaan joen toiselle puolelle käyttäen yhtä monista silloista, jotka ylittävät "Läntisen Dvinan" eli Väinäjoen (latviaksi: Daugava). Kaikki nämä tiet johtavat A10:lle (E22), joka vie lentokentälle. Lentokentän liittymä (P133) on selkeästi merkitty.

Bussilinja 22 kulkee lentokentältä Riian keskustaan. Airport Express -minibusseja kulkee myös Latvian pääkaupunkiin. Lisäksi pitkänmatkan busseja lähtee lentokentältä naapurimaihin kuten esimerkiksi Eestiin, Venäjälle ja Puolaan.

Autonvuokraus Riian lentokentällä

Autonvuokraus-tiskit löytyvät C-tuloaulasta. Riian lentokentällä on viiisi autovuokraamoa: Auto5, Avis, Budget, Europcar ja Sixt. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Takseja, joissa on kaikissa mittari, löytyy tuloaulan edestä. Aloitustaksa on 1,50 latia (Latvian valuutta, joka korvataan eurolla vuonna 2012, 1 euro = 0,70 latia). Kilometritaksana veloitetaan 0,50 latia. Matka Riian keskustaan maksaa noin 10 latia.

Pysäköinti lentokentällä

Terminaalin lähellä on kolme parkkialuetta. P1 ja P2 ovat lyhytaikaiseen pysäköintiin, P3 pitkäaikaiseen. Jälkimmäiseltä pysäköintialueelta kulkee lentokenttäbusseja terminaalille.