Autonvuokraus Malta

Autonvuokraus Malta

Yleistä tietoa ja säännöt

Maltalla auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Yläikäraja on 70 vuotta.

Turvavöiden käyttö on pakollista Maltalla. Lasten turvaistuimien käyttö puolestaan ei. Maltalla on vasemmanpuolinen liikenne, ja toisen auton saa ohittaa ainoastaan oikealta.

Kaupunkialueella nopeusrajoitus on 40km/h ja yleisillä maanteillä 64km/h. Maltan saarella ei ole moottoriteitä.

Vuokra-autolla ajaminen Maltalla

Malta koostuu kolmesta saaresta. Suurin saarista kantaa kollektiivisesti Maltan nimeä. Saarivaltion lentokenttä sijaitsee Maltan pääsaarella, pääkaupungin Vallettan eteläpuolella. Maltalla ei ole tyypillistä maisemaa eikä sieltä löydy tuskin jokia tai vuoria. Maltalta jää mieleen sen satamat, kalliot ja rannat. Saaren koillispuolella on kauniita hiekkarantoja.

Merkittävä kolmen vahvasti linnoitetun kaupungin muodostama alue koostuu Cospicuasta, Sengleasta ja Birgusta ('Kolme kaupunkia'). Kaupunkeja ympäröivät muurit rakennettiin 1600-luvulla. Lisäksi Gozon ja Maltan saarilta löytyy seitsemän Maltan megaliittistä temppeliä (temppelit ovat peräisin bronssikaudelta).

Myös Maltan saarivaltion pääkaupunki Valletta on itsessään mielenkiintoinen nähtävyys. Kaupunki sijaitsee lähellä lentokenttää. Vallettassa on kaunis satama. Kaupunki on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1980 lähtien.

Autonvuokraus Maltalla

Maltan lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot/-palvelut: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt ja Thrifty.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.