Autonvuokraus Norja

Autonvuokraus Norja

Yleistä tietoa ja säännöt

Norjassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 19 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 4-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimella. Norjassa on oikeanpuolinen liikenne.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, maanteillä 80km/h ja moottoriteillä 90km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Norjassa

Norjan tieverkosto on yhteensä noin 56 400 km pitkä. Norjasta pääsee helposti lautalla Tanskaan. Lauttojen ansiosta Tanskaan on helppo tehdä päiväretkiä. Norjasta löytyy silmiinpistäviä sauvakirkkoja, joista yksi sijaitsee Borgundissa. Borgundiin pääsee Oslon (222 km) lisäksi helposti myös Trondheimista (299 km). Norjaan matkaavien tulee vierailla tietysti myös vuonoilla sekä Norjan maaseudulla.

Euroopan reittiverkoston E10 on yksi Norjan pisimmistä teistä. Tie on suosittu Norjasta Ruotsiin matkaavien keskuudessa. Tietä pitkin pääsee esimerkiksi Abiskoon. Abisko (myös kansallispuisto) sijaitsee Pohjois-Ruotsissa. Matkan kokonaispituus on yli 1 000 kilometriä. Trondheimin ja Abiskon välinen etäisyys on kuitenkin vain 666 km.

E10 kulkee myös Reinen läpi. Reine on pieni kylä, jossa turistit voivat nauttia upeista norjalaisista maisemista. Oslosta on Reineen melkoinen matka (918 km). Trondheimista matkan aloittaville kilometrejä kertyy ainoastaan 538. E10 kulkee saaristossa, ja maisemat ovatkin usein henkeäsalpaavat. Saarien välillä kulkee siltoja, ja matkan varrella on myös tunneleita.

Autonvuokraus Norjassa

Oslon ja Trondheimin lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamovaihtoehtoja, kuten Avis, Budget, Europcar, Hertz ja National.

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.