Autonvuokraus Pohjois-Irlanti

Autonvuokraus Pohjois-Irlanti

Yleistä tietoa ja säännöt

Irlannissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja 2 vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 23- ja yli 70-vuotiailta kuljettajilta saatetaan periä joillakin paikkakunnilla lisämaksu. Osalla autovuokraamoista on myös yläikäraja: 69 vuotta.

Turvavöiden käyttö on pakollista. Alle 3-vuotiaden lasten on käytettävä sopivaa turvaistuinta. Pohjois-Irlannissa on vasemmanpuolinen liikenne; auton ratti sijaitsee siis auton oikealla puolella. Vasemmanpuoliseen liikenteeseen tottuminen saattaa kestää hieman. Liikenneympyrässä kannattaa olla erittäin varovainen.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 45km/h, yleisillä teillä 95km/h ja moottoriteillä 110km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Pohjois-Irlannissa

Pohjois-Irlanti on suhteellisen kompakti maa, ja siihen on ilo tutustua autolla. Kaikkiin suurempiin kaupunkeihin pääsee helposti, sillä maa on vain 136 km pitkä ja 112 km leveä.

Valtatie Coast & Glens tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet päiväretkien tekemiseen. Belfastista pääsee tätä tietä pitkin melkein kaikkiin kaupunkeihin. Hyvä päiväretkivaihtoehto on ajaa Belfastista Coleraineen (77 km). Pienessä Colerainen kaupungissa on Mount Sandelin linnake ja kaunis kaupunkiaukio.

Pohjois-Irlannissa kannattaa vierailla myös esimerkiksi Newtownabbeyssa (alle 10 km Belfastista) ja Ballymenassa (38 km). Belfastista 98 kilometrin päässä sijaitsee Bushmills. Kaupunki tunnetaan vuonna 1608 avatusta 'Old Bushmills' -tislaamosta. Old Bushmills on maailman vanhin luvan saanut viskitislaamo.

Yksi Irlannin tunnetuimmista UNESCO:n maailmanperintölistan kohteista sijaitsee ainoastaan 3 kilometrin päässä Bushmillsin kaupungista. 'Giant's Causeway' on ainutlaatuinen kalliomuodostelma, joka koostuu 40 000 basalttipylväästä. Näiden kuusikulmaisten kivipylväiden uskotaan saaneen alkunsa tulivuoren purkauksen yhteydessä 60 miljoonaa vuotta sitten. 

Autonvuokraus Pohjois-Irlannissa

Belfast Cityn lentokentällä ja sitä vähän suuremmalla Belfastin kansainvälisellä lentokentällä on useita autovuokraamovaihtoehtoja. Lentokentiltä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja National.

Toinen vaihtoehto on käyttää EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden tunnettujen autovuokraamojen hintoja.