Autonvuokraus Portugali

Autonvuokraus Portugali

Yleistä tietoa ja säännöt

Portugalissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) sekä vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 4-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimella. Portugalissa on oikeanpuolinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat:kaupungissa 56km/h, maanteillä 88km/h ja moottoriteillä 120km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Portugalissa

Portugalissa on erinomainen tieverkosto. Lissabonin ja Porton välillä kulkee nelikaistainen moottoritie (Auto-Estrada). Kaupunkien välinen etäisyys on noin 280 km. Lisäksi monien kaupunkien välillä kulkee kaksikaistaisia moottoriteitä. Tieverkosto kattaa yhteensä noin 69 000 km, ja Lissabonin ja Porton välillä kulkeva Auto-Estrada on maan ainoa maksullinen tie.

Suurempiin kaupunkeihin ajaa helposti vuokra-autolla; Farosta Lissaboniin tai Lissabonista Portoon ajaa päivässä. Mukava autoretki on ajaa Farosta Portoon, ja yöpyä matkan varrella Lissabonissa. Kaupunkien välinen etäisyys on 463 km. Lissabonissa pysähtyminen tekee matkasta mieluisemman.

Funchaliin (Madeiran lentokenttä) saapuvilla on täysin erilaiset retkimahdollisuudet. Tämä on erityisesti metsien ja vuoristojen ansiota. Alue on suosittu vaeltajien keskuudessa.

Azorit sijaitsevat 1 000 kilometrin päässä Portugalin rannikolta. Saarilla vierailee vuosittain paljon turisteja. Madeira (toinen Portugalille kuuluva saari) tunnetaan sieltä löytyvistä kastelukavista. Näiden kastelukanavien (Levada) yhteispituus on yli 2 150 kilometriä.

Autonvuokraus Portugalissa

Porton, Lissabonin, Faron ja Madeiran lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamoja: Avis, Auto Jardim, AA Castanheira/Budget, Europcar, Hertz ja National.

Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.