Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Faron lentokentälle ei ole junayhteyttä. Faron kaupungista pääsee junalla rannikkokohteisiin, mutta junat ovat usein melko hitaita.

Auto ja bussi

Faron lentokentälle pääsee helposti. EN125-rannikkotieltä kääntyvä lentokenttäliittymä on selvästi merkitty. Lentokentältä kulkee ainoastaa yksi tie EN125-tielle. Suurimpaan osaan turistikohteista matkustaa tunnin sisällä. Automatka Almanciliin kestää noin 20 minuuttia, Vilamouraan 30 minuuttia, Albufeiraan 45 minuuttia ja Portimãoon yhden tunnin.

Lentokentältä pääsee Faron keskustaan bussilla. Bussiasemalta kulkee pikabusseja (Serviço Transrápido) moniin eri rannikolla sijaitseviin turistikohteisiin. Turistikauden aikaan bussit lähtevät lentokentältä noin puolen tunnin välein kello 07.10 ja 20.40 välisenä aikana (viikonloppuisin ja pyhinä: 08.00 - 19.30). 

Kesä-lokakuussa lentokentältä pääsee Faron keskustaan myös lentokenttäbussilla (Aerobus). 

Autonvuokraus Faron lentokenttä

Lentokentällä on suuri valikoima autovuokraamoja: Europcar, Avis, Hertz, Alamo, Budget, Rentauto, Sixt ja Auto Jardim. Autovuokraamojen palvelutiskit löytyvät tuloaulasta. Auton vuokraaminen on Algarvessa halvempaa kuin Pohjois-Euroopassa, varsinkin jos valitsee paikallisen palveluntarjoajan. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Taksiin mahtuu enintään neljä matkustajaa. Hinta on noin € 1.00 /km. Esimerkkejä hinnoista: Olhao € 18.00, Quinta do Logo € 20.00, Albufeira € 35.00 ja Praia da Rocha € 70.00. Kello 22.00 ja 06.00 välisenä aikana matkasta veloitetaan 20 prosentin lisämaksu. Taksiasema sijaitsee tuloaulan uloskäynnin oikealla puolella.

Lentokentän pysäköinti

P1-pysäköintialue sijaitsee lähtöaulan lähellä ja P3 tuloaulan lähellä. Molemmat ovat lyhytaikaispysäköintejä. P2 on pitkäaikaispysäköinti, ja se sijaitsee P1- ja P3 -aluieden takana. Hinnat vaihtelevat. P1-alueella ensimmäiset 30 minuuttia maksavat € 0.80 ja P3-alueella ensimmäinen tunti maksaa € 1.30. Pitkäaikaispysäköinnissä vähimmäismaksu on € 51.50 (yksi viikko).