Autonvuokraus Puola

Autonvuokraus Puola

Yleistä tietoa ja säännöt

Puolassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Joissakin autoluokissa on myös yläikäraja. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

EU:n ulkopuolisista maista tulevilta vaaditaan kansainvälinen ajokortti. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 4-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimella. Puolassa on oikeanpuolinen liikenne, ja vakuutuspaperit (esimerkiksi matkavakuutus) kannattaa pitää aina mukana, sillä niitä saatetaan kysyä. 

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 59km/h, maanteillä 90km/h ja moottoriteillä 109km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Puolassa

Puolan tieverkosto on yli 200 000 km pitkä (päällystetty ja hyvässä kunnossa). Gdanskin ja Varsovan (Pohjois-Puolasta Keski-Puolaan) välillä kulkevia teitä parennetaan yhä.

Maan tärkeimpiin ja mielenkiintoisiimpiin kaupunkeihin luetaan Varsova, Wroclaw ja Krakova (yksi Puolan rikkaimmista kaupungeista). Krakovasta pääsee helposti esimerkiksi Tatravuoristossa sijaitsevaan Zakopanen hiihtokeskukseen. Zakopane sijaitsee 87 kilometrin päässä Krakovasta. Varsovasta matkaa on vähän enemmän: 336 kilometriä.

Warsovasta matkan aloittavilla on mahdollisuus vierailla Krakovassa (tietysti itse Varsovan jälkeen!), joka sijaitsee noin 252 kilometrin päässä Puolan pääkaupungista. Krakova tunnetaan niin sanottuna 'rikkaana Puolana'. Krakovassa on paljon jazz-klubeja, hienoja ravintoloita sekä hyviä mutta edullisia hotelleja. Lisäksi Puolassa on useita linnoja, joista yksi sijaitsee Malborkissa. Yksi vaikuttavimmista linnoista on Mariënburgin linna, joka rakennettiin 1200-luvulla. Linna oli ennen saksalaisen ritarikunnan päämaja. Malbork sijaitsee 237 kilometrin päässä Varsovasta, ja sinne on helppo tehdä päiväretkiä.

Gdansk sijaitsee Puolan 'köyhemmällä' alueella mutta kaupunki on silti vierailun arvoinen. Kaupungin keskusta on arkkitehtuurillisesti erittäin kaunis. Varsovan ja Gdanskin välinen etäisyys on 280 km.

Autonvuokraus Puolassa

Varsovan Frederic Chopinin lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja National. Auton voi myös vuokrata etukäteen. EasyTerra -sivusto vertailee samanaikaisesti useiden tunnettujen autovuokraamojen hintoja.