Autonvuokraus Ranska

Autonvuokraus Ranska

Yleistä tietoa ja säännöt

Ranskassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 10-vuotiaat lapset eivät saa istua etupenkillä. Alle 3-vuotiaiden lasten tulee käyttää turvaistuinta. Ranskassa on oikeanpuolinen liikenne ja sakot voidaan maksaa sakotustilanteessa (euroissa tai matkasekeissä). 

Nopeusrajoitukset ovat kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 110km/h ja moottoriteillä 130km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Ranskassa

Ranskan 'autoroutes' -verkosto on kattava. Tieverkosto koostuu 40 000 kilometristä teitä, joista noin 10 000 kilometriä on neljäkaistaisia supermoottoriteitä. Monet edellä mainituista teistä on maksullisia (autoroutes a peage). Monet tiet ovat joutuneet keskustelun kohteeksi niiden ruuhkaisuuden johdosta. Liikenneruuhkat ovat pahimmillaan 'Route de soleil' -väylällä heinäkuun lopusta syyskuun alkuun. Ongelmista huolimatta Ranskassa on helppo ajaa autolla, ja suurimpiin kaupunkeihin pääsee vaivattomasti.

Pariisista pääsee nopeasti muihin kaupunkeihin: Pariisi-Nantes noin 340 km, Pariisi-Lyon 395 km ja Pariisi-Bordeaux vähän pidempi; noin 500 km. Myös Pariisin pohjoispuolella sijaitseviin naapurimaihin pääsee helposti vuokra-autolla. Ajomatka Ranskan pääkaupungista Brysseliin (Belgia) kestää vain kaksi ja puoli tuntia.

Etelämpänä sijaitsevista ranskalaisista kaupungeista voi tehdä myös päiväretkiä, esimerkiksi Bordeaux´hon. Bordeaux´sta pääsee helposti Espanjaan, Nizzasta Italiaan ja Lyonista Sveitsissä sijaitsevaan Geneveen (etäisyys noin 110 km).

Autonvuokraus Ranskassa

Kaikilla suuremmilla lentokentillä on paljon autovuokraamoita. Pariisin, Bordeaux´n, Nizzan ja Lyonin lentokentillä monet yritykset auttavat auton vuokraamisessa. Melkein jokaiselta lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.