Autonvuokraus Romania

Autonvuokraus Romania

Yleistä tietoa ja säännöt

Romaniassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Autovuokraamot ovat asettaneet myös yläikärajan: 70 vuotta.

EU:n ulkopuolisista maista saapuvilla tulee olla kansainvälinen ajokortti, jotta he voivat ajaa Romaniassa. Turvavöiden käyttö on pakollista. Lasten ei tarvitse käyttää turvaistuinta. Romaniassa on oikeanpuolinen liikenne ja sakot voi maksaa sakotustilanteessa.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 60km/h, maanteillä 70km/h ja moottoriteillä 90km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Romaniassa

Romania on pinta-alaltaan suuri maa, josta löytyy paljon erilaisia maisemia. Kuuluisalta Transylvanian alueelta löytyy Romanian korkein vuori, Moldoveaunu (2 544 metriä) sekä muita kauniita vuoristoja. Alueella on havumetsiä sekä yli 150 jäätikköjärveä.

Sibiun keskiaikainen kaupunki sijaitsee Romanian sydämessä, noin 215 kilometrin päässä Bucharestista. Toinen päiväretkivaihtoehto on ajaa historialliselle Dobrudzan alueelle. Alueelta löytyy Mustanmeren rannalla sijaitseva Constantan kaupunki ja samanniminen piirikunta (vähän yli 200 km Bucharestista).

Romania tarjoaa kauniita maisemia sekä Euroopan suurimman määrän karhuja, susia ja ilveksiä. Romanian pinta-alasta on 26% metsää; prosenttiosuus oli aikoinaan korkeampi. Bucharestia lähinnä oleva metsä on Vlasia. Vlasian metsä ympäröi Bucharestia sekä osia Bucharestin lähellä olevasta Ilfovin piirikunnasta.

Autonvuokraus Romaniassa

Bucharestin lentokentältä löytyy useita eri autovuokraamoja. Lentokentältä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Budget, Europcar ja Hertz. Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.