Autonvuokraus Ruotsi

Autonvuokraus Ruotsi

Yleistä tietoa ja säännöt

Ruotsissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 110km/h, maanteillä 90km/h ja kaupungissa 50km/h. Ajovalojen ja turvavöiden käyttö on pakollista. Alle 7-vuotiaiden lasten tulee käyttää iälleen sopivaa turvaistuinta/-vyötä.

Etäisyydet ilmoitetaan Ruotsissa kilometreissä. Ruotsalaiset käyttävät kuitenkin myös 'norjalaista mailia'. Huomioi, että norjalainen maili on 10 km eikä 1,6 km!

Vuokra-autolla ajaminen Ruotsissa

Suuremmat kaupungit kuten Tukholma, Göteborg, Malmö ja Uppsala sijaitsevat maan eteläisellä puoliskolla. Maan pohjoisosaan pääsee kuitenkin helposti autolla hyväkuntoisen tieverkoston ansiosta. Maan pääkaupungista Tukholmasta kannattaa ajaa maalaukselliseen Norrtäljen kaupunkiin. Norrtälje sijaitsee Tukholmasta luoteeseen.

Autoretki 'rannikolta rannikolle' eli Tukholmasta Norrköpingin ja Jönköpingin kautta Göteborgiin on suositeltava. Matkan pituus on 400 km, ja sen varrella on mahdollista nauttia kauniista maisemista sekä tutustua mielenkiintoisiin kaupunkeihin. 

Pohjoiseen ajavien kannattaa suunnata Itämeren rannalla sijaitsevaan Gävleen. Gävle sijaitsee 200 km päässä Tukhomasta, ja sieltä pääsee helposti autolla moniin kauniisiin paikkoihin. 

Autonvuokraus Ruotsissa

Tukholman Arlandan lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja, kuten Avis, Europcar ja Hertz. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee samanaikaisesti useiden paikallisten autovuokraamojen hintoja.