Autonvuokraus Saksa

Autonvuokraus Saksa

Yleistä tietoa ja säännöt

Saksassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja autoluokasta riippuen 1-3 vuotta voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 6-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimessa.

Saksassa on oikeanpuoleinen liikenne ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: taajama-alueilla 50km/h, yleisillä teillä 100km/h ja moottoriteillä 130km/h (suositus). Huhut nopeusrajoitusten puuttumisesta ovat kuitenkin totta: 'Autobahn'-moottoriteillä ei ole nopeusrajoituksia (lukuun ottamatta muutamia). Ole varovainen, sillä ohitustilanteissa nopeus saattaa nousta hyvinkin korkeaksi.

Vuokra-autolla ajaminen Saksassa

Huolimatta Saksan melko suuresta koosta, ovat etäisyydet suhteellisen pieniä. Saksassa voi lyhyessäkin ajassa matkustaa pitkälle. Maa tunnetaan erittäin kattavasta tieverkostostaan, josta 10 000 kilometriä on 'Autobahn'-moottoriteitä (ja yli 41 000 km ‘Bundesstrassen’-teitä). Mahdolliset päiväretket riippuvat tietenkin lähtökaupungista.

Nopeusrajoitusten puuttumisen (vain Autobahn-moottoritiet) ansiosta melkein jokaiseen suurempaan kaupunkiin pääsee käytännössä helposti. Münchenin ja Berliinin välinen etäisyys on 500 km. Autobahn-moottoriteitä pidetään maailman nopeimpina. Mielenkiintoisempiin paikkoihin pääsee aina helposti. On melkein yhdentekevää suuntaatko ihailemaan kulttuuria (esim. Neuschwannsteinin linna Baijerissa) tai vain rentoutumaan Chiemsee-järvelle.

Vuokra-autolla kannattaa ajaa tutustua Baijeriin, josta löytyy useita Ludvig II:n rakennuttamia ylellisiä linnoja ja palatseja.

Autonvuokraus Saksassa

Saksan suurimmilta lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamoja: muun muassa Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.