Autonvuokraus Serbia

Autonvuokraus Serbia

Yleistä tietoa ja säännöt

Serbiassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) sekä kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti.

Matkapuhelimen käyttö on ajon aikana ankarasti kiellettyä ja mahdolliset sakot voi maksaa sakotustilanteessa. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee istua takapenkillä. Turvavöiden käyttö on pakollista sekä etu- että takapenkillä. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, maanteillä 80km/h ja moottoriteillä 120km/h.

Päätiet ovat hyvin ylläpidettyjä, mutta pienemmät tiet saattavat olla heikossa kunnossa. Muista tämä pimeällä: vältä pienemmillä teillä ajamista yöaikaan. Huoltoasemia on harvassa suurempien kaupunkien ulkopuolella, joten muista tankata ennen matkan alkua.

Vuokra-autolla ajaminen Serbiassa

Pohjois- ja Etelä-Serbian maisemat ovat hyvin erilaiset. Pohjoisesta löytyy reheviä (ja vehreitä) maatalousmaita sekä tiluksia kun taas etelä on mäkistä ja metsäistä aluetta.

Serbiassa on 5 kansallispuistoa, joihin kuuluu hiihtokeskuksia ja suuria metsiä. Brusin kaupungin lähellä sijaitsee suosittu Kopaonikin hiihtokeskus (166 km Belgradista). Monet turistit vierailevat myös järviä ja metsiä täynnä olevassa Taran kansallispuistossa Taravuorilla. Toinen kaunis vuoristoalue on Taravuoria lähellä sijaitseva Zlatibor. Zlatibor sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Belgradista (136 km). Belgradista Tonavan vartta itään ajavat päätyvät lopulta Romanian rajalla sijaitsevaan Kladovon kaupunkiin. Tämä kaupunki on tunnettu sieltä löytyvistä arkeologisista kaivauksista. Matkan pituus on noin 200 km, mutta paikka on tutustumisen arvoinen.

Kulttuurin ystävien kannattaa ajaa Novi Sadiin. Novi Sadia kutsutaan usein 'Serbian Ateenaksi', sillä kaupungin museot ja galleriat luovat samankaltaisen tunnelman. Novi Sad on Vojvodinan maakunnan pääkaupunki. Alueelta löytyy yhä todisteita ottomaanihallitsijoiden olemassaolosta. Bacin keskiaikainen linna on arkkitehtuurillisesti vaikuttava työnäyte.

Autonvuokraus Serbiassa

Belgrad Nikola Teslan lentokentältä löytyy useita autovuokraamoita, kuten Avis, Budget, Hertz ja Sixt. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.