Autonvuokraus Slovakia

Autonvuokraus Slovakia

Yleistä tietoa ja säännöt

Slovakiassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä. Osa autovuokraamoista on asettanut myös yläikärajan: 70 vuotta. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 12-vuotiaat lapset eivät saa istua auton etupenkillä.

Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: maanteillä 90km/hh, moottoriteillä 130km/h ja kaupungissa 50km/h. Suurin osa teistä on kaksikaistaisia, ja Slovakiassa on tällä hetkellä ainoastaan 300 km moottoriteitä. Tämä tulee kuitenkin muuttumaan tulevaisuudessa.

Slovakiassa tulee ajaa päiväsaikaan himmennetyillä ajovaloilla. Matkapuhelimen käyttö on ajon aikana ankarasti kiellettyä. Tämä koskee myös handsfree-laitetta. Muista tämä! Myös alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on kiellettyä: Slovakiassa on nollatoleranssi.

Vuokra-autolla ajaminen Slovakiassa

Slovakian pääkaupunki Bratislava sijaitsee maan länsiosassa lähellä Itävallan rajaa. Bratislavasta ajaa Wieniin helposti, sillä matkaa on vain 60 km. Budapest sijaitsee 163 kilometrin päässä Bratislavasta.

Myös Slovakian sisämaahan kannattaa tutustua. Bratislava sijaitsee Tonavan varrella ja Karpaattien vuoristo sijaitsee lähellä. Tällä alueella voi tehdä mukavia retkiä. Turistit eivät ole vielä täysin löytäneet tätä osaa Slovakiasta.

Toinen autoretkivaihtoehto on Nitran kaupunki, josta löytyy kappeleita, kirkkoja sekä Nitran linna. Linna on Nitran hiippkunnan istuntopaikka. Nitran kaupunki sijaitsee 73 km Bratislavasta itään, ja matka sinne kestää enintään tunnin.

Autonvuokraus Slovakiassa

Läheltä Bratislavan lentokentän tuloaulaa löytyy useita eri autovuokraamoita: Avis, Hertz, Europcar ja Sixt. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.