Autonvuokraus Suomi

Autonvuokraus Suomi

Yleistä tietoa ja säännöt

Suomessa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 3-vuotiaiden lasten on käytettävä lastenturvaistuinta (tai -vyötä, jos turvaistuinta ei ole saatavilla). Nopeusrajoitukset ovat Suomessa seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 100km/h ja moottoriteillä 120km/h.

Suomessa on oikeanpuolinen liikenne ja ajovalojen tulee olla päällä kokoajan. Matkapuhelimen käyttö ajon aikana on kiellettyä; varmista, että sinulla on handsfree-laite.

Vuokra-autolla ajaminen Suomessa

Suomen asukasluku on melko alhainen (noin 5 miljoonaa), joten vähäliikenteisillä ja rauhallisilla teillä ajaminen on todellinen ilo. Monilla alueilla pitää ajaa järvien ympärille rakennettuja pieniä kiemurtelevia teitä päästäkseen paikasta toiseen.

Mitä pohjoisemmaksi matkustaa, sitä harvemmassa on teitä. Helsinki sijaitsee maan eteläosassa. Helsingin koillispuolella, noin 300 kilometrin päässä sijaitsee viehättävä Punkaharjun kunta. Alueella on paljon metsää ja järviä, ja asutuksia on harvassa. Punkaharjulta on löydetty pronssiaikaisia kivimaalauksia.

Lisäksi kannattaa vierailla Lapissa, vaikka tämä lääni (ja alue) onkin pitkän ajomatkan päässä Helsingistä. Helsingin ja Lapin pääkaupungin Rovaniemen välinen etäisyys on noin 700 km. Matkan varrella kannattaa yöpyä Kuopiossa. Kuopio on Itä-Suomen suurin kaupunki.

Autonvuokraus Suomessa

Helsinki-Vantaan lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Sixt.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.