Autonvuokraus Sveitsi

Autonvuokraus Sveitsi

Yleistä tietoa ja säännöt

Sveitsissä auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 20 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 7-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimella.

Matkailusesongin aikana (Alpeilla tämä tarkoittaa sekä kesää että talvea) tiet ovat huomattavasti ruuhkaisempia. Tiet ovat hyväkuntoisia ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: moottoriteillä 120km/h, maanteillä 80km/h ja kaupungissa 49km/h.

Muista, että maksullisilla teillä ajamiseen tarvitaan tietullitarra. Ilman tarraa ajaminen saattaa tulla erittäin kalliiksi.

Vuokra-autolla ajaminen Sveitsissä

Sveitsin pääkaupunki on Bern mutta maan suurin kaupunki on Zürich (pohjoisessa). Zürichistä voi tehdä mielenkiintoisia autoretkiä, esimerkiksi Lucerneen. Tämä maalauksellinen kaupunki sijaitsee Lucernejärven ja vuoriston välissä. Lucerne sijaitsee 40 km päässä Zürichistä, ja sinne ajaa noin puolessa tunnissa.

Vaihtoehtoisesti voi ajaa Alppien läpi Luganoon. Ajoreitti kulkee saksankieliseltä alueelta italiankieliselle alueelle. Matkan pituus on noin 150 km ja se kestää noin kaksi tuntia. Sveitsissä puhutaan saksan ja italian lisäksi ranskaa.

Maan ranskankielisen alueen tärkein kaupunki on Geneve. Matka Zürichistä Geneveen kestää kolme tuntia ja sen varrella voi pysähtyä esimerkiksi Bernissä, festivaalikaupungissa Montreux'ssa sekä kansainvälisen olympiakomitean kotikaupungissa Lausannessa. 

Autonvuokraus Sveitsissä

Zürichin lentokentän parkkihallin 2 läheltä löytyy useita autovuokraamoja. Voit käyttää esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluita: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Sixt.

Auton voi vuokrata myös etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Tämä sivusto vertailee samanaikaisesti useiden tunnettujen autovuokraamojen hintoja.