Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Geneven lentokentällä on rautatieasema, jolta on junayhteyksiä Ranskaan ja Sveitsiin. Genevestä pääsee junalla myös muihin Euroopan kaupunkeihin. Kaikki junat pysähtyvät Geneven päärautatieasemall (Cornavin). Junamatka keskustaan kestää kahdeksan minuuttia. Lisätietoa Geneven ja sen lähialueen julkisesta liikenteestä saa Unireso:n internet-sivuilta (vain ranskaksi).

Auto ja bussi

Geneven lentokenttä sijaitsee Lausannesta Geneveen kulkevan moottoritien varrella, liittymä Aéroport / Ferney. Ranskasta lentokentän ranskalaiselle puolelle ajettaessa tulee ajaa seuraavaa reittiä: A40-tiellä pitää seurata Ferney-Voltaire -tieviittoja (D984 ja myöhemmin D35). Tieltä tulee kääntyä oikealle juuri ennen valtionrajalle saapumista. Liittymän tieviitta: 'Aéroport secteur français'. Internet-sivuilta voi ladata tiekartan, jossa tiet näkyvät selvästi.  

Bussilinja 10 ajaa Geneven keskustaan (kulkee 10 minuutin välein), linja 28 ajaa YK:n päämajalle ja Genevejärvelle (20 minuutin välein) ja linja 18 ajaa YK:n päämajalle (30 minuutin välein).

Autonvuokraus Geneven Cointrinin kansainvälinen lentokenttä

Autovuokraamot Sveitsin puolella: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Holiday Auto ja National. Autovuokraamot Ranskan puolella: Avis, Europcar, Hertz ja National. Ranskaan matkustettaessa auto kannattaa vuokrata lentokentän ranskalaiselta puolelta! Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Tuloaulan ulkopuolella on taksiasema. Taksimatka Geneven keskustaan maksaa keskimäärin CHF 35.00. Ambassador (puh: +41(0)227 314 141) vuokraa limusiineja.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentällä on parkkitilaa 4500 autolle. Ensimmäiset 10 minuuttia ovat parkkipaikoilla ilmaisia. Pysäköintialueita ylläpitää Centre de contrôle des parkings (puh. +41(0)227 177 099).

Terminaalin vieressä oleva maanalainen P1-parkkihalli on tarkoitettu pitkäaikaiseen pysäköimiseen. P1-parkkihalli on suljettu vuoden 2008 loppuun asti uudistustöiden vuoksi. Parkkimaksut: ensimmäinen päivä CHF 30.00, ja sen jälkeen CHF 15.00 /vrk. Edullisempia vaihtoehtoja ovat P20-pitkäaikaispysäköintialue (ensimmäinen päivä CHF 25.00, ja sen jälkeen CHF 10.00 /vrk) tai P51 (ensimmäinen päivä CHF 18.00, ja sen jälkeen CHF 8.00 /vrk). Auton voi parkkeerata lyhyeksi ajaksi P2-alueelle (tuloaula, maks. 1 tunti, CHF 1.00-2.00) ja P3-alueelle (lähtöaula, maks. 20 min, CHF 1.00).