Autonvuokraus Tanska

Autonvuokraus Tanska

Yleistä tietoa ja säännöt

Tanskassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan veloittaa nuoren kuljettajan lisämaksu.

Tanskassa on oikeanpuolinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 80km/h ja moottoriteillä 110km/h (joillakin alueilla 130km/h).

Vilkuttamalla valoja annat merkin muille autoilijoille, että haluat heidän ohittavan sinut. Ole hyvin varovainen. Huomioi, että ajovalot tulee olla päällä aina ja kaikkialla!

Vuokra-autolla ajaminen Tanskassa

Kööpenhaminan ja Malmön välillä kulkee Juutinrauman silta. Siltaa pitkin on helppo tehdä päiväretkiä Ruotsin puolelle. Lukuisten siltojen ja lauttojen ansiosta Sjellannin saarelta on erinomaiset yhteydet muualle Tanskaan. 

Kööpenhaminasta 32 kilometrin päässä sijaitsevaan Roskildeen pääsee helposti vuokra-autolla. Roskilde oli aikoinaan Ruotsin pääkaupunki (noin vuonna 1400). Keskiajalta lähtien Tanskan hallitsijat on haudattu Roskilden pääkirkkoon. Myös Århus on kuuluisa nähtävyys. Kaupunki sijaitsee mantereella (Jyllanti) 157 kilometrin päässä Kööpenhaminasta. Odensen kaupunki sijaitsee Fynin saarella, ja kaupunki on Hans Christian Andersenin synnyinpaikka. Kaupungissa on useita museoita ja 1200-luvulta peräisin oleva (pää)kirkko. Odense sijaitsee 142 kilometrin päässä Kööpenhaminasta.

Tanska on yksi pienimmistä Pohjoismaista mutta kauan kestävät lauttamatkat vääristävät etäisyyksiä (lautat ovat hitaita). Tanska tunnetaan lähinnä LEGO-tuotannostaan. Billundin kaupungista löytyy sekä palikoita valmistava tehdas että LEGO-teemapuisto. Billund sijaitsee mantereella noin 220 kilometrin päässä Kööpenhaminasta.

Autonvuokraus Tanskassa

Kööpenhaminan lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja: muun muassa Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Sixt.

Toinen vaihtoehto on vuokrata auto EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi useiden autovuokraamojen hintoja.